Belediye Meclisi’nden barışa çağrı, kadınlara ‘yanınızdayız’ mesajı  

Belediye Meclisi’nden barışa çağrı, kadınlara ‘yanınızdayız’ mesajı  

Maltepe Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısına Rusya-Ukrayna savaşının son bulması çağrısı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları günü mesajları damga vurdu.

 
Maltepe Belediye Meclisi’nin Mart ayı olağan toplantısına Rusya-Ukrayna savaşının son bulması çağrısı ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları günü mesajları damga vurdu.

Prof.Dr.Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki toplantıda  Maltepe Belediye Başkanı  Ali Kılıç gündemi değerlendirdi. Kılıç, ilk olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne değindi. Kadınların sorunlarının, kadınlara yönelik  şiddet ve  cinayetlerin her geçen gün arttığına dikkat çeken Kılıç “Biz yüreğimizle ve sevgimizle her zaman tüm kadınlarımızın yanında olduk, olacağız.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Maltepe Belediyemizin sosyal tesislerinde kadınlarımızı ağırlayarak ikramlarda bulunacağız.” diye konuştu.  
 
SAVAŞA AVRUPA SEYİRCİ KALDI 

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşa bütün Avrupa’nın seyirci kaldığını savunan Başkan Kılıç  “Unutulmamalıdır ki 12 Mart 1992’de Sırbistan’da, Avrupa’nın gözü önünde iki yıl boyunca devam eden  katliama da bütün dünya seyirci kalmıştı. İki yıl sonra Birleşmiş Milletler buraya barış gücünü yolladı ama  çok sayıda can gitti. Bu kez  aynı hataya düşülmesin. Savaş hemen bitsin, barış gelsin artık” dedi.  
 
TOPLUM SÖZLEŞMESİNE TEŞEKKÜR MESAJI 

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle 28 Şubat tarihinde  güçlendirilmiş parlamenter sistem için siyasi yelpazenin sağından solundan altı partinin bir araya gelip toplum sözleşmesine imza attığını  anımsatan Kılıç, “Adil, demokratik, katılımcı bir Türkiye’nin temellerini atan başta Sayın Genel Başkanımız  Kılıçdaroğlu olmak üzere emeği geçen, çaba sarf eden herkese, demokratik, parlamenter sistem için Türkiye’nin barış, huzur içinde yaşayacak bir ülkeye dönüşmesi noktasında çabalarına teşekkür ediyorum.” dedi.

KAYBETTİKLERİMİZİ ANDI

Kılıç,  Türk siyasetine önemli katkıları bulunan Devlet Eski Bakanı Sadi Somuncuoğlu’nun geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiğini ifade ederek “Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bir önceki dönem Maltepe Belediye Meclis Başkanvekili, Belediye Meclis üyesi Hasan Gökkaya  amansız hastalığa yenik düşerek aramızdan ayrılarak Hakk’a yürüdü. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Uzun yıllar Maltepe Belediyesi’nde çalışan, herkesin gönlünü kazanan, emekli müdürümüz İslam Erdur’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Maltepe’nin kuruluşunda ciddi emekleri bulunan, asker ve devlet adamı Süreyya İlmen’i  67. yılında mezarı başında andık. Allah’tan rahmet diliyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107. yılı nedeniyle  Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’de şehit düşen binlerce isimsiz kahramanlarımızı minnetle, saygıyla ve rahmetle anıyorum.” diye konuştu.

EKONOMİ FORUMU

Kılıç, 12-13 Mart tarihlerinde Maltepe’de Uluslararası Ekonomi Zirvesi düzenleyeceklerini duyurarak “Amerika’dan, Rusya’dan, Çin’den konuşmacıların katılacağı bu forumda küresel krize dönüşen ekonomi konusunda yeni önerilerin masaya yatırılmasını temenni ediyorum.” dedi.  

 

Tarih : 07.03.2022 Haber Fotoğrafları

zLdbSAQnNxG7RtmjXEZsic0h.jpg

zLdbSAQnNxG7RtmjXEZsic0h.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.