BAŞKENT’TE SİNEK VE HAŞEREYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

BAŞKENT’TE SİNEK VE HAŞEREYLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Covid-19 salgını nedeniyle kent genelinde hijyen mesaini 7/24 sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte bir yandan da vektörle mücadele ediyor. Sinek ve haşerelere...

Covid-19 salgını nedeniyle kent genelinde hijyen mesaini 7/24 sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarının gelmesiyle birlikte bir yandan da vektörle mücadele ediyor. Sinek ve haşerelere karşı mücadele veren Belediye, Başkent’te bulunan tüm yeşil alan ve rekreasyon alanlarında ilaçlama çalışmaları yapıyor.

ANFA Genel Müdürlüğü ekipleri, vektörle mücadele kapsamında tüm yeşil alanlarda zirai ilaçlama çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

ANFA Genel Müdürlüğü İlaçlama Sorumlusu Hacer Erdemir, park alanlarında yapılan ilaçlama çalışmalarına yönelik şu bilgileri paylaştı:

“Ankara geneli ve ilçelerinde bulunan bütün yeşil alanlarda bitki hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele etmekteyiz. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı, uzun ömürlü yeşil alanlar bırakmak için yaptığımız zirai ilaçlama çalışmalarımız devam edecek.”

BELPLAS EKİPLERİ DE BAŞKENT’İN DÖRT BİR YANINDA İLAÇLAMA MESAİSİNDE

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELPLAS ekipleri ise dezenfeksiyon ve temizlik çalışmalarının yanı sıra vektörle mücadele çalışmalarına da ağırlık veriyor.

Haşerelerin yoğun olarak bulunduğu çöp konteynerleri, kanalizasyon, rögar kapakları, dere yatakları ve göletlerde ilaçlama çalışması gerçekleştiren BELPLAS ekipleri, mevsimlik işçilerin daha sağlıklı koşullarda çalışabilmesi için de ilaçlama çalışması yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Polatlı ilçesinin Şabanözü mahallesinde de ilaçlama çalışması yürüten ekipler, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı onaylı ilaçları kullanıyor.

Büyükşehir ekipleri, yerleşim alanlarının dışında havaalanlarından turistik tesislere, spor komplekslerinden alışveriş merkezlerine, kültürel aktivitelerin yapıldığı kampüslerden hayvan yetiştirme çiftliklerine kadar birçok noktada gelen talepler ve şikayetler doğrultusunda ilaçlama çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.