BAŞKENTTE KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: ABB’DEN ŞİMDİ DE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE ÜCRETSİZ YEM DESTEĞİ

BAŞKENTTE KIRSAL KALKINMA HAMLESİ DEVAM EDİYOR: ABB’DEN ŞİMDİ DE HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE ÜCRETSİZ YEM DESTEĞİ

Gölbaşı Karaoğlan Tarım Kampüsü’nde ekimi yapılan arpa, buğday, macar fiğ ve yulafı hasat eden Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı; 8 ilçede küçükbaşhayvancılıkla uğraşan küçük aile işletmelerine ücretsiz yem desteğinde bulunacak. Hayvan yetiştiricileri, 17 Temmuz 2022 tarihine kadar “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden online olarak başvuru yapabilecek.

Başkentte kırsal kalkınma hamlesini çeşitlendirerek sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi,hayvancılığı artırmak, hayvancılığın gelişimine ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla yerli üreticilere yem desteğinde bulunacak.

Gölbaşı Karaoğlan Mahallesi’nde ABB’ye ait Tarım Kampüsü’nde yaklaşık 500 dönümlük alana ekilen arpa, buğday, macar fiğ ve yulafın hasat işlemlerini yapan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 8 ilçede hayvancılıkla uğraşan küçük aile işletmelerine hazırlanan kaba yemi ücretsiz olarak dağıtacak.

ONLİNE BAŞVURULAR 17 TEMMUZ’A KADAR DEVAM EDECEK

Akyurt, Beypazarı, Çamlıdere, Çubuk, Elmadağ, Kahramankazan, Kalecik ve Kızılcahamam ilçelerinde 1-50 arası küçükbaş hayvanı olan ve belirli kriterleri sağlayan hayvan yetiştiricileri, 15’er balya halinde yem desteğinden yararlanabilecek.

Ankara’da ekonomik yönden zor günler geçiren küçükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olmayı amaçlayan ABB, 17 Temmuz 2022 tarihine kadar“baskenttarim.ankara.bel.tr”adresi üzerinden online başvuruları alacak.

RVOo8vEanBWycXxQzY361Kk5..jpeg

ke5rvB2XmnAu0TUfEObYcx7W..jpeg

3LEgV7tr0RPC2aQ46WOx5iSs..jpeg

eHA0yUkmrDt9V4RcL7qlQKws..jpeg

yLhlJETjR471vVrkfsGNY5mS..jpeg

joDxMTyZ3i7zsXBFcHhp56GC..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.