BAŞKENT'TE 1 LİRA UCUZ EKMEK İÇİN YAĞMUR ALTINDA METRELERCE KUYRUK OLUŞTU

BAŞKENT'TE 1 LİRA UCUZ EKMEK İÇİN YAĞMUR ALTINDA METRELERCE KUYRUK OLUŞTU

Ankara'nın Sincan ilçesinde, vatandaşların ekmeği 1 lira daha ucuza alabilmek için Halk Ekmek Büfesi önünde yağmurlu havada onlarca metre uzunlukta kuyruk oluşturarak...

Ankara'nın Sincan ilçesinde, vatandaşların ekmeği 1 lira daha ucuza alabilmek için Halk Ekmek Büfesi önünde yağmurlu havada onlarca metre uzunlukta kuyruk oluşturarak beklemesi görüntülere yansıdı.

Ankara'da fırınlarda 1,75 liradan satılan ekmeğe dün 50 kuruşluk zam yapıldı. Gelen zamla birlikte fırın ve marketlerde ekmeğin satış fiyat 2,25 liraya yükseldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Halk Ekmek bayileri ise 250 gram ekmeği 1,25 liradan satmaya devam ediyor.

Ekmeğe dün gelen 50 kuruşluk zammın ardından Ankara'nın Sincan ilçesi Pınarbaşı Mahallesi'ndeki bir Halk Ekmek büfesi önünde vatandaşların; 1 TL daha ucuza alabilmek için yağmur altında onlarca metre uzayan ekmek kuyruğunda beklemesi kameralara yansıdı.

MANSUR YAVAŞ: UN STOKLARI BİTENE KADAR EKMEK 1,25 TL

ABB Başkanı Mansur Yavaş da dün gece açıklama yaparak Ankara’da Halk Emek fabrikalarının ürettiği 250 gramlık ekmeklerin fiyatının, un stokları bitene kadar 1 lira 25 kuruş olmaya devam edeceğini duyurdu. Yavaş’ın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Ekmek üretimimizi tam kapasiteye çıkararak günde 1 milyon adet ekmek üretmeye başladık. 435 satış noktasına ek mobil fırınlarımızla da satış yapacağız ki kimse mağdur olmasın. Ekonomik zorluk ortada. Stoklarımız bitene dek 250 gr. ekmek 1 lira 25 kuruş olmaya devam edecek.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.