Başkentliler Birlik Aşuresi'nde Buluştu

Başkentliler Birlik Aşuresi'nde Buluştu

Alper Taşdelen: Her zaman eşit yurttaşlıktan, demokrasi ve insan haklarından vazgeçmeden mücadeleye devam edeceğiz. Birlik Aşuremiz birliğimizin simgesidir. Aşure çokluğun tekliğe dönüşmesinin adıdır ama tekliğe dönüşürken de o çokluğun yaşamasının adıdır.

Çankaya Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Muharrem Orucu’nun ardından “Acılar dünde kalsın, bir daha yaşanmasın” temasıyla Başkentlileri “Birlik Aşuresi”nde buluşturdu.

Çankaya Belediyesi 13 sivil toplum kuruluşu iş birliğinde bu yıl da Birlik Aşuresi düzenledi.  Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde gerçekleşen Birlik Aşuresi, Anıtpark’ta yüzlerce Başkentliyi buluşturdu. Saz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği semah ekibinin sahne aldığı Birlik Aşuresi’nde halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan, sevilen türkülerini Başkentliler için seslendirdi. Çankaya Belediyesi, Aşure duasının ardından birlik için kaynayan aşureyi vatandaşlara ikram etti.

BÜTÜN EVREN SEMAHA DÖNER, İNSAN ÖZÜNE DAMLAR

Sivil toplum kuruluşları iş birliğinde gerçekleşen Birlik Aşuresi’nde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Hz. Hüseyin’in ve yoldaşlarının Kerbela’da katledilişinin matemini yüzyıllar geçse de tutmaya devam edeceklerini belirtti.

Taşdelen “Hz. Hüseyin’in de o zaman söylediği gibi ‘Zulme direnilmez, zalime boyun eğilirse bir daha mazlumlar ayağa kalkamaz’ demişti. Onun yasını tutmak bu anlamda zalime boyun eğmemektedir. Çünkü biz şunu biliriz ki Allah’a giden yol insandan geçer, bütün evren semah döner ve insanın özüne damlar. Biz insanı kemaline ulaşmak için bu yolun yolcularıyız. Bu anlamda da hak yolundan ayrılmayacağız.  Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi, biz her zaman insana gönüle kalbe giden o yoldan asla ayrılmayacağız bizim prensibimiz budur. Onun için her zaman eşit yurttaşlıktan, demokrasi ve insan haklarından vazgeçmeden bu mücadeleye devam edeceğiz. Birlik aşuremiz birliğimizin simgesidir. Çünkü aşure çokluğun tekliğe dönüşmesinin adıdır ama tekliğe dönüşürken de o çokluğun yaşamasının adıdır.” diye konuştu.

“ATATÜRK’ÜN YANINDA BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZ DEVAM EDECEK”

Birlik Aşuresi’nin anlamlı bir yerde yapıldığına vurgu yapan Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen şunları söyledi: “Ne yaparlarsa yapsınlar ne kadar engel çıkarırlarsa çıkarsınlar Atatürk sevgisini ve bağlılığımızı asla engelleyemezler. Aldığımız her nefeste Atatürk’ün olduğunu biliyoruz. Bu ülkede özgürce yaşıyorsak O’nun getirdiği Cumhuriyet fikriyle, demokrasi anlayışı ve laiklik ilkesiyle ulu önder her zaman aklımızda ve gönlümüzde olacak. Çankaya Belediyesi olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi olmaya devam edecek ve etkinliğimizi bundan böyle Atatürk’ümüzün yanında yapacağız. Birlik Aşuremizde bizleri yalnız bırakmayan derneklerimize teşekkür ediyorum. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Bu birlik her zaman devam edecek Türkiye’ye ve Cumhuriyet’e sahip çıkacak” dedi.

Saz sanatçıları ve ozanların sahne aldığı etkinlikte, semah ekibi de Kerbela şehitlerini yad etti. Alevi dedesinin okuduğu Lokma Duasıyla vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı. CHP MYK Üyesi Üyesi Semra Dinçer, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çankaya İlçe Başkanı Fahri Yıldırım, Çankaya Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yeliz Aşçı, CHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Murat Ünal, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği etkinlikte halk müziğinin sevilen sesi Hüseyin Turan da konser verdi.

 

m9objxbnIecwihz04vttamyd.jpg

0xqvjang3rewm2lxcuIcu4sj.jpg

b5do3b1z40vr8ni2h9pwcugk.jpg

h4qakxekpbhz1tIle2r35zuo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.