TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN: "KADINLAR KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK"

TURGUTLU BELEDİYE BAŞKANI ÇETİN: "KADINLAR KAZANACAK, TÜRKİYE KAZANACAK"

Manisa ve İzmir Bölgesindeki kadın muhtarlarla Turgutlu’da yapılan toplantıda konuşan Turgutlu Belediye BaşkanıÇetin Akın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki göstererek,...

Manisa ve İzmir Bölgesindeki kadın muhtarlarla Turgutlu’da yapılan toplantıda konuşan Turgutlu Belediye BaşkanıÇetin Akın, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine tepki göstererek, “Mücadeleyi bırakmayacağız. Kadınlar kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.
 
İzmir ve Manisa'daki kadın muhtarların katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Turgutlu Belediye BaşkanıÇetin Akın ve eşi Sabriye Akın, Belediye Başkan Yardımcıları Evren Erbaş Ser, Fırat Honaz ve eşi Nazan Honaz, eski CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hüseyin Oğuz, Kadın Kolları Başkanı Yıldız Kutluel, Gençlik Kolları Başkanı Esin Küçükler, Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu ve kadın muhtarlar katıldı.
 
Manisa ve İzmir'in kadın muhtarlarını Turgutlu'da ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluğu ifade eden Turgutlu Belediye BaşkanıÇetin Akın, "Turgutlu'da 61 mahalle muhtarımızla birlikte çok güzel hizmetler yapıyoruz. Turgutlumuzda bir tane kadın muhtarımız var, Deniz Bezen. Kendisinin bizde her zaman yeri ayrı. Umuyoruz ilçemizde kadın muhtarlarımızın sayısı artacaktır" diye konuştu.
 
Daha sonra Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili konuşan Başkan Akın, “Meclis kararıyla imzaladığımız İstanbul Sözleşmesinden Cumhurbaşkanlığı kararıyla çekilmiş olmak hem demokrasiye vurulmuş bir darbe hem de kadınların kazandığı hakların, haklı mücadelesinin gasp edilmesidir. Her gün kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin yaşandığı bir ortamda böyle bir karar bu tabloyu çok daha ağır hale getirecektir. Vazgeçmek yok! Biz bu düşünceyle mücadelemize devam edeceğiz. Kadınlar kazanacak, Türkiye kazanacak” dedi.
 
Düzenlenen etkinliğe katılan Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu, "Manisa genelinde kadın muhtarlarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Bizler mutlu eden bir yükseliş var. Daha önce 9 muhtarımız varken, bugün ise 23 kadın muhtarımız var Manisa'da" diye konuştu.
 
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Dünyadaki en demokratik seçim muhtarlık seçimidir. Ben muhtar azası olarak ilk seçimlerime girdim. Benim muhtarım kazanamazken, ben aza olarak kazandım ve aza oldum. Bundan daha demokratik seçim olamaz. En fazla medeni cesarete ihtiyaç olan adaylıklardan bir tanesi muhtarlık adaylığıdır. Ben seçime girerken arkamda büyük bir örgütüm var. Fakat muhtarlar tek başlarına azalarıyla birlikte kapı kapı dolaşarak çalışma yaparlar. Geçtiğimiz hafta genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Manisa'daydı. Merkezde ve Salihli'de 2 ayrı muhtarlar toplantısı yaptık. Güzel bir toplantı oldu ve sorunları tek tek ele aldık" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.