BAŞKENT MARKET’İN YEDİNCİŞUBESİ ALTINDAĞ’DA HİZMETE AÇILDI

BAŞKENT MARKET’İN YEDİNCİŞUBESİ ALTINDAĞ’DA HİZMETE AÇILDI

Ankara Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmet veren “Başkent Market”lerin sayısı artıyor. Ankara’daki 17 üretici kooperatifi ve birliğince üretilen 750’yi...

Ankara Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde hizmet veren “Başkent Market”lerin sayısı artıyor. Ankara’daki 17 üretici kooperatifi ve birliğince üretilen 750’yi aşkın doğal ve yöresel ürünün taze ve uygun fiyatlarla satıldığı Başkent Market’in yedinci şubesi Dışkapı’da hizmete açıldı.

Başkent Market’in yedinci şubesi 14 Eylül 2021 tarihinde Altındağ Ziraat Mahallesi Ömer Halis Demir Caddesi No: 2/1 Dışkapı adresinde hizmete açıldı.

Hizmet ağını genişleterek Altındağ’da hizmete açılan Başkent Market Dışkapışubesinde Ankara’daki 17 üretici kooperatifi ve birliğince üretilen 750’yi aşkın doğal ve yöresel ürünün satışı yapılacak. Aynışekilde Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen ekmek ve unlu mamuller de raflardaki yerini alacak.

Başkent Market aracılığıyla şu ana kadar 9’u kadınlar tarafından kurulan 14 kooperatif ile 3 üretici birliğinden 50 milyon TL’yi aşkın doğal ve yöresel ürün satın alındı. Uygulama ile kurulan üretici kooperatiflerinde istihdam edilen kişi sayısı, üyeleri ile birlikte 900’e yükselirken yerinde istihdam sağlanarak şehre göçün de önüne geçilmesi hedefleniyor.

HİZMET AĞI YAYGINLAŞIYOR

Başkent Market’in Dışkapışubesinin açılışını Halk Ekmek Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Gönenç ve Genel Müdür Yardımcısı Mete Şenocak yaptı.

40 yıllık tecrübe ile hizmet ağını genişleterek Ankara halkına en iyi hizmeti sunduklarını belirten Halk Ekmek Genel Müdürü Hüseyin Velioğlu yaptığı konuşmada, “29 Nisan 2020’de Etimesgut’ta ilk şubesini açarak start verdiğimiz hizmet ağını her geçen gün genişletiyoruz. Bugün yedinci şubesini Dışkapı’da açtığımız Başkent Marketimizin Başkentli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Mansur Yavaş başkanımızın hayata geçirdiği ‘Kırsal Kalkınma’ projesinin en önemli ayağını oluşturan Başkent Market uygulamasında önemli mesafe aldık. Başkent Market projesi ile üreticiler ile tüketiciler arasında aracı ve komisyoncuları ortadan kaldırarak kısa tedarik zinciri kurduk. Kasap reyonlarımızda Çubuk ve Kahramankazan’dan tedarik ettiğimiz et ürünlerinin de satışını gerçekleştiriyoruz. Hem üreticiler hem de tüketiciler kazanmış oluyor” dedi.

BÖLGE SAKİNLERİ MEMNUN

Başkent Market’in yeni şubesinin açılışına yoğun ilgi gösteren bölge sakinleri memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler:

-Kemal Koçer: “Daha önce alışveriş yapmamıştım. Çok güzelmiş burası, seçenek çok fazla. Erişteler dikkatimi çekti, eşim evde yapmak için uğraşıyordu artık buradan alırız. Çok memnun kaldım.”

-Nejla Ünlüer: “İlk defa geliyorum. Açılışı görünce bakmak istedim. Memnun oldum görünce, erişte, tarhana gibi evde en çok tüketilen gıdalar var. Çok iyi oldu, hayırlı işler diliyorum.”

-Uğur Talyak: “Yeni şubeyi geziyorum. Bildiğimiz bir yer, temiz ve güvenilir ürünler olması biz tüketiciler açısından çok önemli. Mansur Başkan’a çok teşekkür ediyoruz. Vatandaşlar için bu tarz yerlerin her geçen gün yaygınlaşıyor olmasıçok güzel.”

-Şerife Akal: “Halk Ekmek’ten sürekli alışveriş yapıyoruz. Arkadaşlarımdan buranın açıldığınıöğrendim ve geldim. Öğlen arasında alışveriş yapmak istedim. Mutlu olduk görünce, memnunuz. Sağlıklı olduğundan eminiz bu nedenle güveniyoruz. Fiyatları da günümüz şartlarına ve diğer marketlere göre avantajlı.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.