BAŞKENT’İN TOPRAKLARI ABB GÜBRESİYLE ŞİMDİ DAHA DA VERİMLİ

BAŞKENT’İN TOPRAKLARI ABB GÜBRESİYLE ŞİMDİ DAHA DA VERİMLİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BelPlas AŞ tarafından kırsal kalkınmaya destek olmak ve toprak verimliliğini artırmak amacıyla üretilen sıvı organik gübre, Başkentli çiftçilerden yoğun ilgi görüyor.

Yerli üreticiler, yüzde 50’si hibe yüzde 50’si çiftçi katkı paylı olarak dağıtılan sıvı gübreyi arpadan buğdaya kadar tarım arazilerinde uygulamaya başladı.

EKİLİ ARAZİLERDE YÜKSEK VERİM ELDE EDİLİYOR

Kimyasal gübrelerin toprağa zarar vermesi nedeniyle harekete geçen BelPlas AŞ, kimyasal gübrelerin zararlarını ortadan kaldırmak ve artan maliyetler karşısında zorlanan çiftçilere ekonomik yönden katkıda bulunmak amacıyla doğa dostu sıvı gübre üretti.

BelPlas AŞ Laboratuvarlarında üretilen ve organik maddeler içeren, besin değeri yüksek sıvı gübreyi kullanan Başkentli çiftçilerin ektikleri arazilerde gözle görülür verim artışı yaşanmaya başladı.

BÜTÇE DOSTU TARIM İLE ÇİFTÇİLER DAHA DA MUTLU

Artan gübre fiyatları karşısında uygun fiyatlı BelPlas sıvı gübre desteği sayesinde çiftçilere bütçe dostu tarım imkânı sağladıklarını belirten BelPlas AŞ Ar-Ge Müdürü Özgün Kırdar,“Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın kırsal kalkınma projeleri kapsamında BelPlas olarak çiftçilerimize destek olmak amacıyla sıvı gübre ürettik. Dört çeşit sıvı gübremiz var. NPK’li sıvı gübre PRO 7 ve sıvı mikrobiyal gübremiz Profamik Land’i çiftçilerimize dağıttık ve uygulamalara başladık. Ürünü kullanan çiftçilerimizden oldukça olumlu geri dönüşler alıyoruz. Özellikle veriminin gayet iyi olduğunu söylüyorlar”dedi.

İçeriğindeki yüksek organik madde konsantrasyonu ile yetişmekte olan ekinlerin daha dinç ve güçlü olmaya başladığına dikkat çeken Haymanalı çiftçiler, BelPlas sıvı gübre ile tarım topraklarının organik madde ihtiyacını karşıladıklarını ve artan verim ile yüzlerinin güldüğünü şu sözlerle anlattılar:

-Hamdi Ünal:“Daha önce biz kimyasal gübre atıyorduk. Son zamanlarda sıvı gübre kullanmaya başladık. Çok farkını görüyoruz. Sulu gübre kullandıktan sonra özellikle buğday tanesinin oluşumunda oldukça fazla kalite farkı oluyor. Gelecek sene de Büyükşehir Belediyesinin gübre desteğinden faydalanarak sıvı gübreyi daha fazla kullanacağız. Çiftçi arkadaşlar gübre konusunda bilinçliler. Sıvı gübreyi kullanıyorlar.”

-Baran Onur Özgür:“Sıvı gübre kullanmadan önce ekinler seyrek ve cansızdı. Organik bazlı bu gübre diğer gübrelere göre fiyat olarak da çok uygun. Ürünün fiyat olarak uygun olması bizleri ve diğer çiftçileri çok sevindiriyor.”

BelPlas AŞ sıvı gübre satışını internet üzerinden de sürdürürken, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı talep eden çiftçilere sıvı gübre desteğinde bulunmaya devam ediyor.

5fAL8GvTqoXneSuZ1kNagys0..jpeg

rlhnV8aYwzqvtEAcoCX1QD5y..jpeg

TSO7hG1uUWbepNwlE3J968Xf..jpeg

VFwnzSMP2HZvirGbxpAuLEy5..jpeg

a4RtYBpUI5C7Vlf3LeEz2jrG..jpeg

V1A5R6a4SziUgFvHdx9bIpoQ..jpeg

QvHfgcbBTFCY2tVlLh5enIzR..jpeg

FeJ56gqBaYQsmEZDd13VLnNl..jpeg

MBF93yY2pVLIakfcDGlPRAm7..jpeg

gOvIfaXtpliECkNK2wRPUZed..jpeg

GAmjlS7OubPgMUVfyKxB6a5e..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.