Başkan Zeydan Karalar’ın Üreticiye Desteği Artarak Sürüyor

Başkan Zeydan Karalar’ın Üreticiye Desteği Artarak Sürüyor

Rutin belediyecilik anlayışının ötesinde işler artaraksürüyor. Kozan’da bal üreticilerine ve koyun-keçi besicilerine mobilgüneş enerjisi paneli, büyükbaş hayvancılıkla uğraşanlara da buzağı yemidağıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, üreticinindesteklenmesiyle ilgili hizmetler kapsamında Kozan ilçesinde 1264 torba buzağıbüyütme yemi ile 390 adet mobil güneş enerjisi paneli dağıttı.

Mobil güneş enerjisi paneli ile buzağı büyütme yemi dağıtımınedeniyle Kozan Şehit Mustafa Fehmi Kubilay Meydanı’nda gerçekleştirilen töreneKozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, CHP Adana Milletvekilleri, Millet İttifakıil ve ilçe yöneticileri, meclis üyeleri, üreticiler, Kozanlılar, bürokratlar vekonuklar katıldı.

Kazım Özgan ve milletvekillerinin ardından halka hitap edenBaşkan Zeydan Karalar, tarihi Anavarza’da yapılan kazıya Adana BüyükşehirBelediyesi olarak verdikleri önemli destekten bahsetti ve Kozan’ın çok önemlibir yerleşim merkezi olduğunu belirtti.

ÖNEMLİ EKSİK GİDERİLİYOR

Kozan’ın tarım bakımından, bal üretimi açısından gücünedeğinen Başkan Zeydan Karalar, arıcılık yaparken kırsalda ailelerinden uzakkalan, yine evlerinden uzakta koyun-keçi otlatan üreticilerin aydınlatma,telefon şarj etme gibi önemli ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için toplamdayaklaşık 2000 mobil güneş enerjisi paneli dağıttıklarını açıkladı.

25 yıl ömrü olan panellerin önemli bir eksiği gidereceğinibelirten Başkan Zeydan Karalar, hayvancılıkla uğraşan küçük üreticiye verilendesteğin de devam ettiğini söyledi.

BESİN DEĞERİ YÜKSEK YEM DAĞITILIYOR

Başkan Zeydan Karalar, “Bugün 400 hayvan üreticisine yemdağıtıyoruz. Dağıttığımız yem 3. aydan 6. aya kadar buzağıların beslenmesindekullanılıyor.  Yem; enerji ve proteinaçısından çok zengin, buzağıların sindirime uygun özellikte. Hayvanlarıngelişimi açısından içeriği çok zengin bir yem” dedi.

Kozan’da Şehit Mustafa Fehmi Kubilay Parkı-Meydanı , SırelifKreşi, yol, su hizmeti gibi önemli işler yaptıklarını ve yapmaya devamedeceklerini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, çok zor durumdaki ailelere halkkart dağıttıklarını da belirtti. Konuşmaların ardından mobil güneş enerjisi paneli ve buzağı yemi dağıtıldı.

zq24jhj8tptwmfivs6fh7axk.jpg

uplm59xlx2qiawIfqrwkobbe.jpg

7mo0u3behq5mawvhyc1gjtcy.jpg

hjc49jcrmdyepexlz8f7sgg3.jpg

lafn0tiwhy6pgtscbdzl7fkm.jpg

jacqwyegw7in01d9vvIp6nks.jpg

1ti6yanz9fhkdcoqmjowdg5h.jpg

syjopc1etg0axlkwr8qupl4f.jpg

91wmiesa3rpnuzrhvtdn7ao0.jpg

xy9pou13Iwu6xrfhqnrw8lma.jpg

k0a7bc1tfznjrdvuhzimtnqe.jpg

jd3scvre6bd5q21xjnmucwye.jpg

9f0pysdwg4xbtn1aje326sqa.jpg

y1ms5yvnbkliecm7g3zq0cjt.jpg

ooa9ebsr5lmz8dg2nw3y0plk.jpg

0l9jqzc4getienol8pndbasm.jpg

9fi2Iztjadrqsdgn8xucnhfx.jpg

eclfygnwqbro4jdma7kzokxn.jpg

mi4zkgckfva80hq5wros2byl.jpg

fjznyemqytwjIcsbe4mht8lk.jpg

8qtvafzxsrk712yvwpd6cb0m.jpg

lqyww2digbzmpsvpj4sg80ky.jpg

lasweif6qcmlghyuqbzmtjvr.jpg

hrtbqnd9p4sI8jv3t1ek26os.jpg

wasnwqgjmleuhytadzp41xvo.jpg

oI9jprwvtryh324kfusanivz.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.