Başkan Zeydan Karalar, “Bayrak ve vatan sevgimizi kimse sorgulayamaz.”

Başkan Zeydan Karalar, “Bayrak ve vatan sevgimizi kimse sorgulayamaz.”

Adanalılar,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Edip Akbayram konseriylecoştu.

“Öyle birİstiklal Marşı’mız var ki bizim, sadece ilk sözü yeter istiklal için.”

19 MayısAtatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Adana Büyükşehir Belediyesi öncülüğündemuhteşem etkinliklerle kutlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi önünden başlayanve Uğur Mumcu Meydanı’na kadar süren yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye BaşkanıZeydan Karalar, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, siyasiler, gençlerve Adanalılar katıldı.

Korteje katılangençler, “Öyle bir İstiklal Marşı’mız var ki bizim, sadece ilk sözü yeteristiklal için” yazılı pankart taşıdı. Türk Bayraklarıyla yürüyen Adanalılar,Uğur Mumcu Meydanı’nda ünlü sanatçı Edip Akbayram konseriyle coştu.

 Konser öncesindeAdana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye BaşkanıSoner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, CHP Adana MilletvekiliMüzeyyen Şevkin ile CHP Gençlik Kolları Başkanı Mete Çelebi halka seslendi.

HEMATATÜRK’ÜN HEM CUMHURİYETİMİZİN DOĞUM GÜNÜ

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük ÖnderMustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’u doğum günü olarak kabul ettiğini söylediğinibelirterek, “Biz de bu tarihi hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem Mustafa KemalAtatürk’ün doğum günü olarak kabul ediyoruz” dedi.

BAYRAK VEVATAN SEVGİMİZ SORGULANAMAZ

Başkan ZeydanKaralar şöyle devam etti: “Milletine güvenerek yola çıkan ve şehitler vererekülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyeti kurdu. Hepimizin ailesindeşehitler, gaziler var.  Şanlı bayrağımızşehitlerimizin kanıyla boyandı. Bizim bayrak, vatan sevgimizi kimsesorgulayamaz. Ulusal Kurtuluş Mücadelesi yapıldı, Cumhuriyet kuruldu vebinlerce yıl tebaa olarak yaşayan insanımızı 15 yılda birey yaptı. Dünyanınhiçbir yerinde böyle yetenekli ve büyük bir lider yok. Türkiye’yi var eden nekadar tesis varsa temeli o dönemde atıldı. Demokrasi, laiklik, insan hakları,hukuk, devleti devlet yapan güçlü kurumlar geldi onun zamanında. ŞimdiCumhuriyet kurumlarının içi boşaltıldı. Cumhuriyetin kuruluş ayarlarıdeğiştirildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet tehlikedeyken umutsuzolma hakkımız yok ve 28 Mayıs’ta yoğun katılımla sandığa gidilmesi gerekiyor.Ayaktayız ve heyecanımızı kesinlikle yitirmeyeceğiz.”

 Konuşmalarınardından Adanalılar, sanatçı Edip Akbayram’ın şarkılarıyla 19 Mayıs Atatürk’üAnma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı.

 

adfwryz34qceztjp079mljbe.jpg

dcuhxskgtwdec1rfvwepo2su.jpg

nvxldeazzhfy9kmo0qflukpc.jpg

Ixlsdgmkfcmtz3uveqhr79ga.jpg

eucym0a45r8hdut6bgxnlvff.jpg

fk8mtow7qpsrgg36hp9blwyj.jpg

h9e0qfbsvr6xsnrf4mmdut1h.jpg

waqz9mu4zcIb3nsplemrdelv.jpg

miwx02zwzclpuyudx75hyqrr.jpg

qxgtxwk75evhf4I8bhbnagyo.jpg

7Ivmufrgjead0kw5piqoxnov.jpg

I5phwgq0ulnjwm7opaeqbcgb.jpg

i1wfvdognxttlujfqqacmzbd.jpg

wrjknhi5vpx83q9gql4ao6ep.jpg

bgI3tyujnmraqcm6kiy98e2f.jpg

zfjnmptab4cbewq97ugs6foq.jpg

9pquozo6xkgjwdmiqbI3hdcp.jpg

1hjob0buzs4acfulryqv9xql.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.