Başkan Zeydan Karalar, AYAMDER ’in Düzenlediği Toplantıda Müteahhitlerle Bir Araya Geldi

Başkan Zeydan Karalar, AYAMDER ’in Düzenlediği Toplantıda Müteahhitlerle Bir Araya Geldi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, AdanaYapı Müteahhitleri Derneği’nce (AYAMDER) düzenlenen toplantıda müteahhitlerlebir araya geldi.

Toplantıya Bayındırlık ve Çevre Şehircilik İl MüdürYardımcısı M. İskender Özdemir, AYAMDER Başkanı Nadir Vurankaya, AdanaMüteahhitler Birliği Başkanı Haydar Çakıroğlu, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği(AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Mimarlar Odası Başkanı Sedat Gül, adıgeçen derneklerin yönetici ve üyeleri ile Büyükşehir bürokratları katıldı.

ZOR GÜNLER YAŞIYORUZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Nadir Vurankaya, koronasalgınıyla birlikte uzun zamandır bir araya gelinemediğini hatırlatarak, dünyadayaşanan enerji krizi, inşaat malzemeleri fiyat artışları, arsa maliyetlerininartması, kredi faizi oranlarının yükselmesi nedenleriyle sektörlerinin zorgünler geçirdiğini anlattı. Vurankaya sorunların en kısa sürede teker tekerçözüleceğini umduğunu kaydetti.

Başkan Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin malidurumunu, tablonun tersine çevrilmesini, yapılan hizmetleri anlattı ve sunumgerçekleştirdi.

HAKSIZ REKABET ÖNLENMELİ

İmar konusunda yöneticilerin, kar hırsının sınırlarınıbelirleyecek, toplumun çıkarlarını gözetecek önlemler alması gerektiğinibelirten Başkan Zeydan Karalar, “Elbette iş yapan insan para kazanacak. Aksihalde ayakta duramaz. Yöneticiler iş yapanların arasında adaleti de sağlamaklayükümlüdür. Özel muamele haksız rekabet yaratır.

Bu konuda Büyükşehir Belediyesi kadar ilçe belediyelerinin veÇevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de hassas olması gerekir. Fazladan inşaatyapan, haksız kazanç sağlayan ve memleketimizin imar yapısını bozanlara karşıbirlikte mücadele etmeliyiz. İmar sorunları kentin planlanmasına ve hizmetlerede olumsuz yansıyor” dedi.

ÇOK SAYIDA KONUDA ANA PLANLAR VE EYLEM PLANLARI YAPILIYOR

Ulaşım Ana Planı’yla ilgili çok değerli iki bilim insanınınkontrolünde önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve ocak ayındabitirileceğini açıklayan Başkan Zeydan Karalar, imar sorunlarına titizlikleeğildiklerini belirtti. Turizm Eylem Planı yapıldığını hatırlatan Başkan ZeydanKaralar, benzer çalışma ve planların titizlikle yapılarak Adana’nın daha modernbir şehir haline getirilmesi konusunda yoğun çaba gösterildiğini bildirdi.

OLUMSUZ TABLOYU TERSİNE ÇEVİRDİK

Adana Büyükşehir Belediyesi’nde göreve başladıklarında malitablonun çok kötü olduğunu ve gelinen noktada olumsuz durumun tersineçevrildiğini, büyük hizmetleri borçlanmadan yapabilir hale geldiklerinkaydetti.

Adana’nın vergi gelirlerini artırmak için iş dünyasıylagörüşmeler yaptığını ve bunda başarı kaydettiğini ifade eden Başkan ZeydanKaralar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin her geçen gün daha fazla hizmetedebilir hale geldiğini söyledi.

Adana’nın dört bir yanında gerçekleştirilen önemlihizmetlerle ilgili bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, toplantının sonbölümünde soruları yanıtladı.

abrhpdr1toqcfjlgpy5ulI9v.jpg

kuhdbgtuya8o2mpIqihllsww.jpg

1Ifv5hzjedkpnea43l6wnd9x.jpg

gfyh2zIduziv5ptl7xsq4jxu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.