Başkan Zeydan Karalar, “Adana Kurtuluşun ve Kuruluşun Şehridir.”

Başkan Zeydan Karalar, “Adana Kurtuluşun ve Kuruluşun Şehridir.”

Zeydan Karalar, “2023bizim için bir başka gurur yılı.”

Adana'nın düşmanişgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümü, kentin bir çok noktasında kutlandı.Sabah saatlerinde Büyüksaat’te bayrak çekme töreni gerçekleştirildi. ArdındanAtatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Çelenk töreninin ardındansivil ve askeri erkan yürüyerek Uğur Mumcu Meydanı’na geçti. Burada saygıduruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Vali Süleyman Elban ve AdanaBüyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar vatandaşların 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nıkutladı.

Törendekonuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “101 yıldır biriz, 100 yıldır özgürüz”diyerek hem 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutladı hem de 2023’te Cumhuriyetin 100.yılının kutlanacak olmasına vurgu yaptı.

CUMHURİYETİN100. YILINI BAŞKA BİR HEYECANLA KUTLAYACAĞIZ

Başkan ZeydanKaralar, “Bu günleri bize bahşeden Mustafa Kemal Atatürk ve silaharkadaşlarına, yiğit, kahraman Adanalı atalarımıza minnettarlıklarımızıiletiyorum, onları saygı ve rahmetle anıyorum. Ayrıca Cumhuriyetimizin 100. yılındayız.2023 bizim için başka bir gurur yılı. Cumhuriyetimizin 100. yılını inşallahayrı bir heyecanla kutlayacağız” dedi.

“BİZİM İÇİNHER ŞEY YENİ BAŞLIYOR.”

Birinci DünyaSavaşı sonunda, Alman Liman Von Sanders’in görevi devrederken, “Bizim için her şeybitti, yenildik” demesine karşılık Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bizim için herşey yeni başlıyor. Ulusumuz bir kurtuluş mücadelesi başlatacak” sözlerinianımsatan Başkan Zeydan Karalar şöyle devam etti: “Bilindiği gibi Mustafa KemalAtatürk 11 gün Adana’da kalır ve çeşitli toplantılar yapar. Böylece onda, dahasonra dile getireceği gibi; Kurtuluş Savaşı’nın verilebileceğine dair hisuyanır.  Bunu da zaten daha sonraAdana’yı ziyaretinde, “Bende bu vekayiin ilkhiss-i teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana'da vücut bulmuştur" diyerekduyurmuştur.

ADANA’DAKİ ZAFERLERTBMM’NİN TANINMASINI DA BERABERİNDE GETİRDİ

Adana’daFransız Ordusu ve Ermenilerce halka zulmedildiğini ifade eden Başkan ZeydanKaralar, “Mustafa Kemal Atatürk, kuvvetleri toparlamak için bölgeye komutangönderir ve işgale karşı milli mücadele başlar. Kozan’da, Pozantı’da ve kentindört bir yanında önemli direniş olur, mücadele verilir. Ermeniler ve Fransızlarmağlup edilir.

Barışisteklerinde bulunurlar. Böylece Adana, Mustafa Kemal Atatürk’te milli mücadelehissinin oluşmasını sağlayan şehir olma özelliğine, direniş ve zaferlerle,TBMM’nin tanınmasına öncülük eden şehir olma özelliğini de ekler. O nedenleAdana kurtuluş ve kuruluş kentidir” dedi.

RAHMET,MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUZ

Başkan ZeydanKaralar sözlerini; “Bizi bugüne getiren, bu yüce vatanı bize bahşeden,öncelikle Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, yiğit kahramanatalarımıza, bütün şehit ve gazilerimize minnet borcumuz var. Onları rahmet,minnet ve saygıyla anıyoruz” diyerek noktaladı.

5 Ocak Adana’nın Kurtuluş Bayramı’nda ayrıca 5Ocak Anıtı’nda tören düzenlendi, kentteki şehitlikler ziyaret edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı ZeydanKaralar, Garnizon Komutanı’na şükran ziyaretinde bulundu.

fosfdqucbtw4m3mdav96tycg.jpg

pwfdvxk5uhnpyjzix0lcvbo4.jpg

y0oepx654xbi9bdl7gaam8rr.jpg

2tqe5msuygqIurnxkp7ixfcz.jpg

mvph0fynzkrb9hsstd3nqtuo.jpg

dufIdrxhc3pv5quv9nkrsye4.jpg

bxpl8cb7ahukd39q0azfvmox.jpg

iornbq70c8pudwjoa6rztdjl.jpg

3m5qoacvnsnjhxwq9prlekce.jpg

hdpyesorxawtuj9vnIcmlitn.jpg

zxpctf5hqnwl8rxyiuzkylnb.jpg

oambiq5qcIbyulhnmkv9pc6l.jpg

vydgmrlh3dnzvzfIqukptbxl.jpg

wj0lzy8knypfdikb2xul3r4o.jpg

tj2j68fumuIc7gvqt9ewy01h.jpg

oev7xdwzhnagq6u2tcft1ngk.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.