BAŞKAN SAVAŞ HATAYSPOR YOUTUBE YAYININDA SORULARI YANITLADI

BAŞKAN SAVAŞ HATAYSPOR YOUTUBE YAYININDA SORULARI YANITLADI

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatayspor Youtube kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu ve taraftarlardan gelen soruları yanıtladı.

 

“HER ANADOLU KULÜBÜ GİBİ BİZDE MADDİ ZORLUKLAR YAŞIYORUZ”

 

İlk olarak bütçe daralması konusuna yanıt veren Savaş, "Anadolu Kulüpleri için canlı yayın gelirleri oldukça önemli. Bir de az da olsa reklam gelirleri ve koltuk gelirlerimiz var. Bu gelirler çok kısıtlı ve az olduğu için, aynı zamanda Euro ve dolar bazında da gelirlerimiz azaldığı için her Anadolu kulübü gibi bizde maddi zorluklar yaşıyoruz. Bu yüzden de, biz gitsek bile yeni gelecek yönetime borçsuz veya çok az borcu olan bir takım bırakmak istiyoruz" dedi.

 

“HİÇBİR ANADOLU KULÜBÜ, LOCA SATIŞLARINDA İSTENİLEN SEVİYEDE DEĞİL”

 

Loca satışlarına da değinen Savaş, "Anadolu kulüplerinde loca, hatır için satılıyor. Ama gidin büyük kulüplere bakın, insanlar sıraya giriyor.  Bir de işin siyaset boyutu var. İktidara karşı olan bir belediyenin sahip çıktığı spor takımıyız. Öyle olunca biz çok daha dikkatli harcamak zorundayız. Dikkatli harcamazsak, bizi harcarlar. Dediğim gibi, hiçbir Anadolu Kulübü, loca satışlarında istenilen düzeyde değil" açıklamalarında bulundu.

 

“VOLKAN DEMİREL VE EKİBİ BAŞARIYOR”

 

Volkan Demirel'in takımın başına getirilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulunan Savaş, "Volkan Demirel, tanınmış ve popüler bir isim. Bu zor dönemde getirirsek, yankı uyandırır, takıma olumlu bir hava katar ve daha yükseğe çıkarız düşüncesi hakim oldu. Düşündüğümüz de oldu. Volkan hoca ekibiyle birlikte çok kaliteli. Hocayla ilk yaptığımız görüşmede rahat maç izleme sözü almıştım, maalesef daha öyle bir şey olmadı her maç ayaktayım. İşin şakası bir yana sporsever olduğum kadar, spordan da anlıyorum. 1 puanlı takımı nasıl yönetmesi gerekiyorsa, öyle yönetti. Sonuç odaklı ilerledi ve galibiyetler de geldi. Uzun yıllar Türkiye'nin en önemli kulüplerinden birisinde kaptanlık yapmış bir isim, İstanbul'dan geldi ekibi çok kaliteli. Futbolculuk zamanlarında çok hırçındı ancak ben hiç öyle birisiyle karşılaşmadım. Teknik Direktörlük kariyeri gayet oturaklı ve yerli yerinde. Ömer hoca için söylediklerimi Volkan hoca için de söylüyorum. Hedefiniz yurt içi değil, yurt dışı olsun, Milli takım olsun diyorum.  Hoca takımın iyi olduğunu söyledi. Sorun olarak ise takımdaki arkadaşlığın bozulduğunu, motivasyon eksikliği olduğunu ve kondisyonların çok az olduğunu söyledi. İlk iş olarak bunların üzerinde çalıştılar. Gittikçe de daha iyi oluyorlar. Son 7 maçlık periyotta en çok puan toplayan ikinci takımız. Demek ki Volkan hoca ve ekibi başarmış" ifadelerine yer verdi.

 

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, programın son bölümünde taraftarlardan gelen tesisleşme, şirketleşme ve altyapı konularına da değindi.

 

BAŞKAN SAVAŞ TAKIM İÇİN PLAN VE PROJELERİNİ ANLATTTI

 

Bu konular hakkında planlarını ve projelerini dile getiren Savaş, "Şirketleşmeyi yapacağız. Ekonomik anlamda bize daha fazla katkı sağlayacak arkadaşları da katmak istiyoruz.  Çünkü 7 yıldır bu takımı başarı hale getirmek haliyle hepimizi yordu. Yönetim kurulunu toplayıp, bu konuyu konuşacağız. Boupendza mezvuzu sürekli konuşuluyor. Biz 10 milyon Euroluk bir takımız ve bu zamana kadar sadece Boupendza transferinden gelir elde ettik. Bu para bitmez mi? Ajax modeli yapıp, A takım ile gençleri bir arada yaşatmak istiyoruz. Eğitim, kondisyon, sağlık sistemi, kütüphane, aktiviteler gibi şeyleri ortak  yapıp bu gençlerin abilerinden örnek almasını istiyoruz" açıklamalarına yer verdi.

 

Son olarak transfer konusuna değinen, bu sezon üzüldüğü ve en çok sevindiği maçı da söyleyen Savaş, "Volkan hocamızın istediği transferler var. Onunla da bir toplantı yapacağız. Stoper ve orta saha alma ihtimalimiz yüksek. Takımdan ayrılan isimler de olacak. Hocamızla görüşeceğiz. Bu sezon üzüldüğüm iki maç, Adana Demirspor ve Konyaspor maçı oldu. En sevindiğim maç ise Beşiktaş galibiyeti, Kaan'ın attığı gol" diyerek konuşmasını tamamladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.