Başkan Özer Muhtarlarla Buluştu

Başkan Özer Muhtarlarla Buluştu

BaşkanÖzer: “Kamusal Yararı Gözetecek, Halkı Esas Alacak İşler Yapmalıyız”

İlçedeki 43 mahalle muhtarıyla kahvaltı programında bir arayagelen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, muhtarların talep veönerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacakişler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Buanlayışla çalışmalıyız” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, 43 mahalle muhtarıile kahvaltı programında buluştu. Esenyurt Belediyesi Nikâh Sarayı’nda gerçekleşenprograma CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Esenyurt Muhtarlar Derneği BaşkanıAhmet Kuzğun ve mahalle muhtarları katıldı. Programda yaptığı konuşmada yönetimanlayışında her zaman muhtarları önemseyeceğini söyleyen Başkan Özer, “Muhtarlaryerel yönetimlerin en küçük birimi olmalarına rağmen demokrasinin temel taşıdır.Sizleri her zaman önemsiyoruz. Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esasalacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizlervarız. Hepimiz halkın hizmetkârıyız ve bu anlayışla çalışmalıyız” diye konuştu.

“MuhtarlarBenim En Yakın Çalışma Arkadaşlarım”

Muhtarlarla iş birliği içerisinde çalışmanın önemine değinen BaşkanÖzer şöyle konuştu: “Daima halkın talepleri bizim kişisel çıkarlarımızın vetaleplerimizin önünde olacak. Bu çerçevede iş birliği yaparsak güzel birEsenyurt yaratırız. Her birimiz eşit ve özgür olduğumuz takdirde toplum da eşitve özgür olur. Hep birlikte bu anlayışı yüreğimize ve beynimize kazımamız, birbirimizibu anlayışla sevmemiz lazım. Ben muhtarlarımızı bu anlayışla seviyorum. Muhtarlarbenim en yakın çalışma arkadaşlarım. Onları önemsiyorum çünkü bu kentiönemsiyorum. Muhtarlarımızla el birliği yapacağız, çalışacağız ve bu anlamdaçalışmayanları uyararak yanlışları düzelteceğiz. Onun için muhtarların bukonuda bana yardımcı olmalarını istiyorum.”

“EsenyurtlulukKimliği Oluşturmalıyız”

İlçede Esenyurtlu kimliği oluşturmayı hedeflediğini söyleyen Prof.Özer şu ifadelere yer verdi: “Sizlerden bir ricam olacak; Görevli olduğunuzmahallelerin demografik yapısı, engelli bireylerin durumu, hasta ve ihtiyaçsahibi bireylerin sayısı gibi konularda bir rapor çıkarabilirsiniz. Böylelikle mahallelerinizidaha yakından tanıma şansımız olur. Çünkü her mahallenin kendine ait birsosyolojisi, bir ekonomisi, bir kültürel, siyasal ve sosyal yapısı olabilir.Bunları bilmemiz, o mahallelerin ihtiyaçlarını daha kolay giderme hususundabizlere rehber olacaktır. Bir de mahalleler arasında geçişkenlik sağlayalım.Esenyurt'ta en büyük problemlerimizden biri şu; herkes bir çatıda örgütlenmiş. Hâlbukibizim bir Esenyurtlu kimliği oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu konuda da nasıl kisiz en küçük yapı birimiyseniz en büyük görevde size düşüyor. Sizin birkısmınız belki burada doğmamış olabilir. Ama çocuklarınız burada doğdu, onlarınçocukları da burada doğacak. Artık onlar ben Rizeliyim, Şırnaklıyım demeyecek.Çünkü onlar Esenyurt'ta doğmuşlar ve gözlerini Esenyurt'ta açmışlar. Onlara birEsenyurtluluk kimliği oluşturmalıyız.”

“Bir BarışVe Kardeşlik Şehri Yaratacağız”

Esenyurt’u bir barış ve kardeşlik şehrine dönüştürmek istediğinivurgulayan Prof. Özer son olarak şunları ekledi: “Bir barış ve kardeşlik şehriyaratacağız. İhtiyaç sahiplerine el uzatacağız. Bir aşevi projemiz var, onu enkısa sürede hayata geçirerek ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek vereceğiz ve kentlokantaları açacağız. Temel düşüncemiz; yoksul dostu bir barış ve kardeşlikşehri yaratmak. Bunu başarırsak eminim diğer işlerde arkasından gelir. Zaten Esenyurt'taçok işimiz var. İş insanlarımıza, ilçemizin zenginlerine Esenyurt’a bir okul, birkreş, bir imalathane ve bir muhtarlık binası yapın diyeceğiz. Bugüne kadarbelediye kendini kapatmış, bu işlerin önünü açamamış. Biz bu işlerin önünüaçacağız. Ben ilk yaptığım toplantıda iş insanlarımızdan kente destek sözleri aldım.Üç gün önce Ekrem Başkan ile görüştüm. Burada fabrika sahiplerinin katılacağıbir büyük toplantı yaparak Esenyurt’un sorunlarını masaya yatıracağız. Herbirimiz, bu sorunların bir ucundan tutacağız, sorunları aşmayı birliktebaşaracağız.”

1esz4bIkx7bxzi8wwfk6onle.jpg

ekfyr3onuwlgv6dtzIivrfj0.jpg

saxqvqreun5hvobzuipscIbk.jpg

wb3eo5jikjtIdgsyurnz9mn2.jpg

tqxallri72hmeayz09jrzwkg.jpg

k2xn6uhwx4fzlqdvzjvdjpya.jpg

thqbqkh9ws7jzt3wjggcIz2u.jpg

w8qmay0e5ohuvgod1nz6ijs9.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.