Başkan Özer: Esenyurt İle İlgili Negatif Algıyı Bitireceğiz

Başkan Özer: Esenyurt İle İlgili Negatif Algıyı Bitireceğiz

Halk TV ekranlarında yayınlanan “GözdeŞeker ile Kırmızı Çizgi” programına konuk olan Esenyurt Belediye Başkanı Prof.Dr. Ahmet Özer, hedeflerinin arasında Esenyurt’un medyadaki olumsuz algısınıdeğiştirmek olduğunu söyledi. İstanbul’daki ilçeler arasında suç oranıortalamasının Esenyurt’ta sanılanın aksine olduğunun altını çizen Başkan Özer;“Bu algı bizim gelişmemizi engelliyor. Bu nedenle hak etmediğimiz bu yanlışı sileceğiz”dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.Ahmet Özer, Halk TV ekranlarında yayınlanan Gözde Şeker ile Kırmızı Çizgiprogramının konuğu oldu. Esenyurt’un sürekli suç haberleri ile gündemegelmesinin sebepleri hakkında konuşan Başkan Özer, bu algıyı ortadankaldıracağını söyledi. Suç oranlarında Esenyurt’un üst sıralarda olmadığınınaltını çizen Özer, “Buradan basına da çağrı yapmak istiyorum.Medyanın reyting uğruna bir takım konuları abartma durumu var. Bu yanlış algınüfus yoğunluğumuzdan kaynaklanıyor. Hak etmediğimiz bu yanlış, negatif algıyısileceğiz. Bazı olumsuz olaylar medyada sadece Esenyurt’ta varmış gibi yansıtılıyor”dedi.

“Hak EtmediğimizBu Yanlış, Negatif Algıyı Sileceğiz”

Esenyurt’un nüfus yoğunluğuna dikkat çekerek buna rağmen olumsuzolaylar sıralamasında listenin ortalarında yer aldıklarını söyleyen Başkan Özer,“Nüfus oranı dikkate alındığı zaman biz bu sıralamada birinci değiliz,ortalardayız. Esenyurt için maalesef bir algı yaratılmış. Bu algıyıdeğiştirmemiz lazım. Esenyurt’a ‘Esencılıs’ denilmiş. Bu büyük bir haksızlık.Esenyurt dünyanın en güzel yerlerinden biri aslında. Bu algı bizim ekonomikolarak gelişmemizi engelliyor. Örneğin; yolun bir tarafındaki daire 10 milyonTL değerindeyken diğer tarafında 5 milyon lira. Çünkü medyadaki bu algıilçemizi olumsuz etkiliyor. Bu durumu ortadan kaldırmak bizim hedeflerimizarasında. Temiz, ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt yaratacağız. Basına daburadan çağrı yapmak istiyorum. Reyting uğruna bir takım şeyleri parlatmadurumu var. Bu yanlış algı nüfus yoğunluğumuzdan kaynaklanıyor. Hak etmediğimizbu yanlış, negatif algıyı sileceğiz. Medyada, bazı olumsuz durumların sadeceEsenyurt’ta varmış gibi yansıtılmaması gerekiyor. Bu durumun önüne bilinçlendirmetoplantıları yaparak geçeceğiz.  Hemvelilere hem okullara hem de halka ulaşarak bilinçlendirme çalışması yapacağız.Bizler köklü, radikal çözümler üreterek bu yanlışı düzeltmek durumundayız”ifadelerini kullandı.

“Temiz,Ulaşılabilir Yeşil Bir Esenyurt”

Esenyurt’ta alt yapı ve üst yapı sorunları ile ilgili projelerhazırladığını da belirten Özer şöyle devam etti: “Barış ve kardeşlik şehriEsenyurt, en büyük idealimiz bu. Alt yapı ve üst yapı hizmetleri konusundayaşanan sorunları belirliyoruz. Çünkü çarpık bir kentleşme, imaj sorunları, konutmağdurları gibi sorunlarımız var, bunları çözeceğiz. Ben göreve geldiğimde çöpdağları vardı, ulaşım problemliydi ve yeşil alan sınırlıydı. Şimdi temiz,ulaşılabilir, yeşil bir Esenyurt için çalışıyoruz. Örneğin Esenyurt’ta kentleşmesorunu, yani kentleşememe durumu söz konusu. Bu konu benim uzmanlık alanımolduğu için kentleşememe sorunu fiziki yapıyla ilgili, kentlileşememe sorunuise insanla ilgili bir konudur. İnsanı odağa koymadığınız her türlü projebaşarısız olur. Mesele, imaj meselesi olduğu için uyuşturucu, kadıncinayetleri, mafya çatışmaları gibi konuları en kısa sürede ortadan kaldıracağız.Bir matematik köyü projemiz var hayata geçirmek istediğimiz. Bu proje gelecekteoluşturacağımız Silikon Vadisi'nin de alt yapısı olacak. Çünkü 3 bin tanefabrikamız, 6 bin işletmemiz var. Katma değeri yüksek bir yapıya doğrugidiyoruz. Esenyurt’ta bunu gerçekleştirdiğimiz takdirde sadece Esenyurt'udeğil, İstanbul'un hatta Türkiye'nin de kaderini değiştireceğiz.”

“Çok UyumluÇalışıyoruz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte “Esenyurt'u 21. yüzyılahazırlayacağız” mesajını veren Özer, 40 gün içinde yapmış olduğu çalışmalarhakkında da bilgi verdi. Başkan Özer, “Sadece Nisan ayında; 9 ayrı mahallede7500 ton asfalt döktük. 18 mahallede 34 ayrı noktada 3000 ton asfalt yamaçalışması yaptık. 115 ayrı noktada 25.845 m² kaldırım imalatı gerçekleştirdik.20 adet tenteli araç ile aktif olarak bozulan yollara müdahale etmeye devam ediyoruz.Tıkalı olduğu için su baskınlarına yol açan 20.000 adet ızgaranın temizliğiniyaptık. Bunların yanı sıra önceki dönemde İBB ile yaşanan sorunları giderdik. SayınEkrem İmamoğlu ile çok uyumlu çalışıyoruz ve destekleri bizim için son dereceönemli. Biz onu önemsiyoruz, o da bizi önemsiyor. Bana göre İmamoğlu kapsayıcı,vizyoner, çalışkan bir lider ve Esenyurt'a da çok değer veriyor. BirlikteEsenyurt'u 21. yüzyıla hazırlayacağız” şeklinde konuştu.

“15 BinKişiye Sıcak Yemek Dağıtacağız”

Esenyurt’ta sosyal alanda gerçekleştireceği projeler hakkında dakonuşan Başkan Prof. Dr. Ahmet Özer, tanzim satış mağazası kuracağınınmüjdesini de verdi. Özer şöyle devam etti: “Şu anda Yıldız Aşevi'nde bulunanbütün eksiklikleri gideriyoruz. Günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtacağız.Kent lokantaları açarak halkımızın ucuz yemeğe ulaşmasını sağlayacağız.İncirtepe'de bir et ve kuru gıda paketleme ve depolama tesisiyle tanzim satışmağazası kuracağız. Burada ürettiğimiz kavurmaları halkımıza, ihtiyaç sahiplerineücretsiz olarak vereceğiz. Onları da görmezden gelemeyiz. Mehterçeşme Cemevi'nintemelini bir ay içerisinde atacağız. Esenyurt’ta şuan 6 tane cemevi, çok sayıdacamimiz var. Bir inanç masası oluşturup, talep ve ihtiyaçları belirliyor veçözüm üretiyoruz.”

 

bdqft6yIngemq35jpcm4wkaj.jpg

cskylqcfzvl2j6kpnq8wa7wm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.