Başkan Özer: Betona Boğulmuş Esenyurt’a Burası Soluk Borusu Olacak

Başkan Özer: Betona Boğulmuş Esenyurt’a Burası Soluk Borusu Olacak

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçenin en büyüksosyal donatı alanına sahip, “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarak tasarlanan MimarSinan Parkı’nı ziyaret etti. Parkın ilk etabını kısa süre içerisinde Ekremİmamoğlu'nun katılımıyla hizmete açacaklarını söyleyen Prof. Özer, “Betonaboğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak” dedi.

Göreve geldiği günden beri “Yemyeşil Bir Esenyurt” mottosuyla parkve bahçe çalışmalarına hız kazandıran Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. AhmetÖzer, ilçenin en büyük park projesini yerinde inceledi. 364 bin metrekare alanasahip olan üç etaplı sosyal donatı alanını gezerek mühendislerden bilgi alanBaşkan Özer, projenin ilk etabının kısa süre içerisinde biteceğini söyledi.Esenyurt’a nefes aldıracak projenin ismini “Esenyurt Yaşam Vadisi” olarakbelirlediklerini söyleyen Özer, “Gelecek senenin ortasında da yaklaşık olarak 180bin metrekare alanı; park, spor alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, sosyaldonatı alanları olarak halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. BaşkanÖzer, ayrıca parka spor tesislerinin de içerisinde bulunduğu bir etap dahaekleneceğinin müjdesini verdi.

“Kişi BaşınaDüşen Yeşil Alanı Artıracağız”

İlçedeki yetersiz yeşil alan sorununu çözeceklerini belirten Prof.Özer şöyle konuştu: “Esenyurt'ta bugüne kadar yapılacak en büyük parka, BOTAŞ'layaptığımız sözleşme gereği Mimar Sinan adı verilmiş ama bu aynı zamanda bir“Yaşam Vadisi.” Dolayısıyla biz buraya “Esenyurt Yaşam Vadisi” diyoruz. Bengerek adaylık sürecinde gerek sonrasında bir şeyin altını çiziyordum, o daşuydu: “Biz Esenyurt'u temiz, ulaşılabilir ve yeşil bir Esenyurt halinegetireceğiz.” Yeşilin altını çiziyorum çünkü normal koşullarda kişi başınadüşmesi gereken yeşil alan 10 metrekare. Esenyurt'ta bu rakam 1 metrekareninaltında. Bu içler acısı bir durum. Biz bu oranı yukarı çıkaracağız. İlk etapta büyükbir yeşil vadi projesiyle bunu başlatıyoruz ve bunları devam ettireceğiz.”

“Esenyurt BetonaKurban Edilmiş”

Vatandaşların hak ettiği projeleri bir bir hayata geçireceklerininaltını çizen Başkan Özer, “Esenyurt maalesef betona kurban edilmiş bir kent.Bunu derhal değiştirmemiz lazım. Koca Esenyurt’ta her tarafta beton ve devasabinalar var ama insanlarımızın çocuklarıyla gidip dolaşabilecekleri, nefesalabilecekleri sosyal donatı alanları yok. Halbuki sosyal alanlar insanlarımızınen doğal hakkı. İşte bu proje o eksikliği giderecek yerlerden biri. Parkımızınilk etabını bayramdan sonraki ilk bir hafta içinde, Sayın Ekrem İmamoğlu'nun katılımıylaaçacağız. Betona boğulmuş olan Esenyurt için burası bir soluk borusu olacak”şeklinde konuştu.

“Burada HerkesGüzel Vakit Geçirebilecek”

Kısa süre içerisinde ilk etabının hizmete açılacağı Esenyurt YaşamVadisi’nin özelliklerinden ve yapılacak çalışmalardan bahseden Başkan Özerşunları ekledi: “Burası üç etaptan oluşuyor. İçerisinde çocuk oyun alanları,bisiklet yolları, yürüyüş yolları, tuvaletleri var. Daha sonra burayainsanların gelip bir şeyler yiyip içebileceği, buranın aurasını bozmayacakrestoranlar ve kafeler de yapacağız. Dolayısıyla gelen insanlar sabahlarıkahvaltılarını edebilecek, akşam yemeklerini yiyebilecek, yürüyüşlerini yapabilecek,bisiklet sürebilecek; çocuklar oyun parklarında mutlu şekilde oyunoynayabilecek. Herkes burada vaktini güzel bir şekilde geçirebilecek, kentingürültü ve patırtısından kurtulabilecek.” 

vt8qli5zj7smr6gar1dunv0e.jpg

Ilelzjmh1wckiwbkqdrp7nfc.jpg

swpymIkziln5yxdjwehm91un.jpg

dzctlIhgfjbvts5kqyzcoanx.jpg

pcqirlcjropwa37mjt4b2xk8.jpg

ahouqsy2kupw6ygjzpmtxdI3.jpg

wg1jsqoviuoqb0xmmrndfsxr.jpg

m8c1k9cnetxpfafgukhtadqv.jpg

9on4xh8Irdtjf06cwggxalee.jpg

m7otxn8aqdls5l9sjfmctvqp.jpg

5doxe4qmrecsIazp7cqzpn10.jpg

lpqyhf360rcxfvbmitqwxeev.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.