Başkan Gürün, Avukatların Gününü Kutladı

Başkan Gürün, Avukatların Gününü Kutladı

Gürün mesajında hukuk sisteminin öneminden bahsederken savunma gibi kutsal bir hak için mücadele veren avukatların gününü kutladı.

Gürün, Bir ülkede, toplumun huzuru ve asayişinin sağlanması ancak güçlü bir hukuk sistemi ile mümkündür. Hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde, demokrasinin ve sosyal refahın yüksek olduğunu, halkın, devletin kurum ve kuruluşlarına güven duyduğunu görüyoruz. Öyle ki bize her konuda yol gösterici olan Mustafa Kemal Atatürk, adaletin, bir ülkenin bağımsızlığının en önemli unsurlarından biri olduğunu ”İstiklal, istikbal, hürriyet ve her şey adalet ile ayakta durur” sözleriyle dile getirmiştir. Adalet sistemimizin tüm bileşenleri çok önemli ve çok değerlilerdir. Onların baskılara maruz kalmadan, Türk hukuk sistemi yapısı içinde görev yapabilmeleri, ana amaçları olan adil kararlar alınabilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Ülkemizin geçmişinde büyük emekleri olan ve geleceğimizin inşa edilmesinde ana aktörlerden olan hukuk emekçilerimize hepimizin gerekli değeri vermesi gerektiğine inanıyorum.

Bu vesile ile Hukuk sistemimizin en önemli yapı taşlarından biri olan ve savunma gibi kutsal bir hak için mücadele eden tüm avukatlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.