Başkan Bozkurt: Esenyurt’u Bir Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz

Başkan Bozkurt: Esenyurt’u Bir Cazibe Merkezi Haline Getireceğiz

İlçeesnafıyla bir araya gelen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,“Esenyurt’u bir cazibe merkezi haline getireceğiz, vatandaşlarımız çekinmedenEsenyurtluyum diyebilecek” dedi.

EsenyurtBelediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Kültür Merkezi’nde ilçeesnafıyla bir araya geldi. Zabıta Müdürlüğü’nün düzenlediği programda esnafınsorunlarını dinleyerek çözüm yolları arayan Başkan Bozkurt, “Bugün buradaki anaamacımız cadde ve sokakları belirli bir disipline koyarak, kaldırımları birstandarda bağlamak. Bazı yerlerde kaldırımın tamamı işgal edilmiş durumda. Bizedüşen cadde ve sokaklarımızı düzene sokarak Esenyurt’u bir cazibe merkezihaline getirmek” dedi. Esenyurt’ta kent kültürünün oluşturulması gerektiğinibelirten Başkan Bozkurt, “Bir ilçeye sadece bina yapmak yetmiyor, burayı cazibemerkezi haline getirebilmemiz için bir düzen, intizam olması gerekiyor.Sokaklarımızı, caddelerimizi temiz tutmalıyız. Eskiden esnaflar dükkanlarınınönünü silerdi şimdi bakıyorum kirli. Herkes belediyenin gelmesini bekliyor tabiki biz temizleyeceğiz ama sizlerin de bu konuda hassas olması gerekiyor. Bizimahlaka, çalışmaya, üretmeye ama zor günümüzde de birbirimize yardım etmeyeihtiyacımız var” diye konuştu.

Esnafa Piyasa Eğitimi

İlçeesnafına finans, faiz, bütçe konularında piyasa eğitimi vererek, ülkeninekonomik geleceğiyle alakalı bilgilendirmeler yapılacağını belirten BaşkanBozkurt, “Sizlerle zaman zaman ortak toplantılar yapacağız. Para, finans, faiz,bütçe konularında bilgilendirmeler yaparak, ülkenin geleceğiyle ilgilialdığımız bilgileri size aktaracağız. Siz de bu konuda önlemlerinizi hızlı birşekilde alabileceksiniz. Ekonomi, psikoloji, sosyoloji anlamında seminerlervererek,  yaptığımız işin niteliğini dearttıracağız. Nitelik arttıkça ilçenin değeri de artacak” dedi. Esenyurt’ukendi içinde dönen kapalı bir ekonomiye dönüştürmek istediklerini söyleyenBaşkan Bozkurt, “ilçemizdeki sanayicilerle görüşüyorum. Onlara tedarikçi vermeyiplanlıyoruz, örneğin elektrik malzemesi ya da gıda ürünü alıyorsa, bizimesnafımızdan almasını sağlayacağız. Bu projeleri büyütebiliriz. Esenyurt’ukendi içinde dönen kapalı bir ekonomiye dönüştürebiliriz. Emin olun dünden dahamutlu bir ilçe olacağız. Kimse Esenyurtluyum derken utanmayacak” şeklindekonuştu.

Organiküretim esnafın kazanç kapısı olacak

Başkan Bozkurt organik üretim projesiyle de ilgilişunları söyledi “Önümüzdeki yıl itibariyle Anadolu’da patates ekiminebaşlayacağız. Kars-Ardahan-Iğdır ve Doğu bölgelerinden et getirmek için de birçalışma yapacağız. Ayrıca Ordu bölgesinden fındık getirmeye çalışacağız. Buradaamacımız, o bölgelerde üretici kooperatifleri kurarak, üretilen ürünlerigetirip burada toptan fiyatına esnafa satmak. Bu şekilde hem vatandaşa organikve sağlıklı gıda vereceğiz hem de esnafımız aracısız alacağı için uygunasatabilecek. Büyük marketlerle baş edebilmeniz için böyle bir avantajınızolacak.”

veg3cjij8xulhwdruysnfIze.jpg

vgp5ytljvu9jzifmrqsqdbda.jpg

rgusnhkx7ctji84p5s6plIrx.jpg

vyaet9wbxz2omggtsndcnu0I.jpg

bvk6dwhuiIavcqzpxrldt1qr.jpg

oh7ovweu8fIvtjp90be1hmin.jpg

8Iucbr1otfpjlvwgg5yp0zqr.jpg

wkynv0imj65ep1ktuw2bmxza.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.