Başkan Bozkurt: “Esenyurt Ticaret Ve Sanayinin Merkezi Olmalı”

Başkan Bozkurt: “Esenyurt Ticaret Ve Sanayinin Merkezi Olmalı”

*Başkan Bozkurt, sanayikuruluşu temsilcilerini ağırladı

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt veBeylikdüzü'ndeki birçok sanayi kuruluşunu bir araya getiren ESİDER, SANDER veBEYSİAD başkanlarıyla bir araya geldi. Esenyurt iş dünyasının yurt dışı ile ticarethacminin geliştirilmesi konusunun masaya yatırıldığı toplantıda birlik veberaberliğe değinen Başkan Bozkurt: “Hepimiz ülkemize hizmet ediyoruz veişlerimizi birbirine senkronize edersek ülkemize daha faydalı oluruz” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeninticari hacmini geliştirmek amacıyla Esenyurtlu sanayi kuruluşu temsilcileri veiş insanlarıyla makamında toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkan YardımcılarıSelçuk Günerhan, Veysel Bal, Halis Şimşek, Hayrettin Babahan ve Ali Susuz’unyanısıra birim müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıya SANDER Yönetim KuruluBaşkanı Mehmet Kocasakal, ESİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emin Armağan Şakar veBEYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Şahin katıldı. Toplantıda, Esenyurt’takisanayicilerin sorunları, belediye ile koordinasyon halinde yapılması planlanançalışmalar, Esenyurt iş dünyasının yurt dışı ile ticaret hacminingeliştirilmesi, Almanya ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesi,Esenyurt’ta istihdam gibi konu başlıkları masaya yatırıldı. Toplantıda ayrıcaEsenyurt Belediyesi tarafından yapılması planlanan İş ve İnsan KaynaklarıÇalıştayı konusu da değerlendirildi.

“BİZİM ORTAK AKILÜRETİP BİRLİKTE HAREKET ETMEMİZ LAZIM”

İlçeyi ticaretin merkezi yapma noktasında atılması gerekenadımlara dikkat çeken Başkan Bozkurt, yurt dışı ticaret hacminin geliştirilmesiiçin ilçenin stratejik konumunun önemini vurguladı. “Türkiye ve Almanyailişkilerini geliştirmek için Türkiye’ye gelen Alman Milletvekili Dr. Joe Weingarten’ıEsenyurtlu sanayicilerle buluşturduk. İki ülke arasındaki iş birliklerini ve Esenyurt’taistihdam yaratacak yatırımları görüşmeye devam ediyoruz” diyen Başkan Bozkurt:“Bizim, ortak akıl üretip birlikte hareket etmemiz lazım. Sorunlarımızı bizçözeriz. İstikrarlı büyümenin ön koşulu; sizlerin, bizlerin vevatandaşlarımızın on yıl öncesini görmesini sağlamaktır. Esenyurt ticaret vesanayinin merkezi olmalı, çünkü demir yolu, uluslararası kara yolu ve deniz yoluyanı başımızda” ifadelerini kulandı. Almanya ile ticari ilişkilerin bir fırsatolduğunu, Esenyurt'ta bir ticaret merkezinin olması ve bu ticari hacminin dahada geliştirilmesi gerektiğine değinen sanayiciler ise bir araya gelmektenmemnun olduklarını belirterek Başkan Bozkurt’a teşekkür etti.

Toplantı, yapılması planlanan İş ve İnsan KaynaklarıÇalıştayı konu başlıklarının görüşülmesinin ardından toplu olarak çekilenhatıra fotoğrafı ile sona erdi. 

tp20gDkbwLCsSuJjOiNV4GUm.jpg

tp20gDkbwLCsSuJjOiNV4GUm.jpg

tp20gDkbwLCsSuJjOiNV4GUm.jpg

tp20gDkbwLCsSuJjOiNV4GUm.jpg

tp20gDkbwLCsSuJjOiNV4GUm.jpg

tp20gDkbwLCsSuJjOiNV4GUm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.