Başkan Bozkurt: Bir Gönül Köprüsü Kurduk

Başkan Bozkurt: Bir Gönül Köprüsü Kurduk

Hatay'a giderekbölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılan Esenyurt Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, “Hayatın her alanında her türlü ihtiyaç için Esenyurt Belediyesive çalışanları burada. Hataylılara destek olmaya çalışıyorlar. Bir gönülköprüsü kurduk. İnşallah bu umudu büyüteceğiz” dedi.

Hatay'da depremsonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken Esenyurt Belediye BaşkanıKemal Deniz Bozkurt dadepremin yaralarını sarmak için bölgeye gitti. Vatandaşlarla tek tek ilgilenenBozkurt, Esenyurt’tan giden yardımları koordineli bir şekilde depremzedelereulaştırabilmek için orada bir karargâh bölgesi oluşturduklarını söyledi.Esenyurt Belediyesi Arama Kurtarma (ESAK) ekibinin çalışmalarına da destekveren Bozkurt şöyle konuştu: “Dün akşam arkadaşlarımızla sohbet ediyorduk.Arama kurtarma ekip başkanımız diyor ki: “Başkanım burada herkes beni tanıdı,herkes bana koşuyor, umut bağlıyor.” Diğer arkadaşlarımıza da umut bağlıyorlar.Buradaki arkadaşlarımız yeniden yaşatmak için, umut olmak için çalışıyorlar.Birçok farklı alanda hem arama kurtarma hem yiyecek, giyecek ve başka alanlardayardımcı oluyorlar. Sağlık ekibimiz de burada, yine 1 tane çöp kamyonugönderdik destek olmak için.”

“50 Vatandaşımızı Sağ OlarakKurtardık”

Arama kurtarmaçalışmalarında onlarca vatandaşın sağ olarak kurtarıldığını belirten BaşkanBozkurt, “Olayı ilk öğrendiğimiz andan itibaren öncelikle arama kurtarmaekiplerimizi buraya gönderdik. Arkadaşlarımız arama kurtarma çalışmalarınakatıldılar. Ardından lojistik destek sağlayacak bir ekipte oluşturduk. Şu andayaklaşık 100 kişilik bir ekiple beraber Hatay’da çalışıyoruz. Hem aramakurtarma işlemleri hem de vatandaşlarımızın gıda ve diğer ihtiyaçlarınıdağıtmak için arkadaşlarımız çabalıyor. Bugüne kadar yaptıkları çalışmada 50’yekadar vatandaşımızı sağ olarak enkaz altından çıkardılar” ifadelerini kullandı.

“Bir Karargâh Kurduk”

Kentte elektrik,su, olmadığını ve iletişim hatlarında sorun yaşandığını belirten BaşkanBozkurt, şunları ekledi: “Birçok değişik alanda eksiklikler var. Biz bunlarlailgilenen bir karargâh kurduk. Köylerin araçlarının kalktığı yeri karargâholarak seçtik. Orada çadırlarımızı kurduk ve buradaki ihtiyaçları sahadanöğrenip Esenyurt’a bildiriyoruz, arkadaşlarımız da oradan bize gönderiyorlar.Powerbank, yiyecek, içecek, elbise, battaniye ya da teknik olarak başka neihtiyaçlar varsa çocukların maması, bezleri, kadınların ihtiyaçlarını gidermekiçin gerekli olan malzemeler gibi araç gereçlerin hepsi nitelikli bir şekildeburaya ulaşıyor. Biz de oradan getirdiğimiz kamyonetlerle köylere, mahallelereve ihtiyaç olan yerlere arkadaşlarımız araçlarla tespit ediyorlar, orayagönderiyoruz.”

“Çok Cefakâr Bir Halkız”

Anadolu halkınınçok cefakâr, birbirine bağlı, birbirini seven ve zor anlarda birbirinin yanındaolan bir halk olduğunu dile getiren Bozkurt, “Bu halkı iyi organize etmek içindaha çok ne yapmalıyız? Onu düşünmeliyiz. Aynı olayları tekrar yaşamamak içinburadan ders çıkarmamız lazım ki insanlarımız ölmesin daha umutla yaşamabaksınlar diye düşünüyorum. Şunu bir kez daha gördüm ki buradaki halklar kadimhalklardır, en zor anında birbirlerinin yanında olurlar. Kendi canını tehlikeyeatarcasına bir çocuğun, bir kadının, bir erkeğin bedenini enkaz altındançıkarmak için dünyanın birçok yerindeki insanın göze alamadığı riskleri gözealarak enkaza giriyorlar. Çok cefakâr bir halkız. Bizler de siyasetçiler olarakonlara daha uygun şekilde ne yapabiliriz? Sorularına cevap bulmalıyız” dedi.

“Depreme Hazırlıklı Değiliz”

Yaşanansorunların yeterinde hazırlıklı olunmamasından kaynaklandığını ifade edenBozkurt, “Yapmamız gereken ödevleri çıkarıyorum burada. Daha nasıl organizeolabiliriz onları görüyorum. Şu an artçı depremler de devam ediyor, bizimkesinlikle bina sorununu nitelikli hale getirmemiz lazım. İmar affıçıkaracaksak bile bunun belli bir prosedür çevresinde olması gerekiyor. Deprembölgesiyiz, artıkbu kaçınılmaz ve mutlaka hazırlıklı olmalıyız” diye konuştu.

lf1gtuvpqxmon56svezwbuIk.jpg

i5rjbzn43wacqzphetkvxm7f.jpg

v0ontfebx72sgmcctlbq3d1m.jpg

sfdrgaycmn5c3Izht8qbury6.jpg

9jorlpyku0fytzIhowc6tdk1.jpg

toqpcvhyn6mufrw8lceIfsak.jpg

9vluvyfpognxncdgzbtq2m04.jpg

bmnvq6dquw1xylfcnueI9kys.jpg

0pvdeov7p9ggqm8xsd4zwubm.jpg

3ul7xit5sydwc9hxcuk8rqbf.jpg

g8dz05o6tIabixlhze41vkcf.jpg

w4krxl7ebcsfvgtIdetdiq81.jpg

vrg7kmpwcqu8to3hnjsdkflg.jpg

medlnsfcI9gd6vohyblxfqa2.jpg

eusysatdnvt0b3k47crkajpb.jpg

gcpltmyfowdsxdthz3bp8zq7.jpg

i3rr5vzob8boslulphqmtvgw.jpg

kypofg23Iavt8iqubgsq5frc.jpg

xzpfldsbymeugowtbfjctj3h.jpg

nsakumlj4drpc6blqcmouaop.jpg

jbgdzksv1lmIpm3pfvwsc7za.jpg

ltvkowz576ejtyjrIwfxs2u4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.