Başkan Bozkurt: Batan Bir Belediyeyi Diriltiyoruz

Başkan Bozkurt: Batan Bir Belediyeyi Diriltiyoruz

Esenyurt Belediyesi Nisan AMeclis Toplantısı'nın ikinci birleşimiönceki gün gerçekleşti. Meclis üyelerine 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nun sunumunuyapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Batan bir belediyeyidevraldık, tekrar diriltiyoruz” dedi.

Esenyurt Belediyesi Nisan AMeclis Toplantısı'nın ikincibirleşimi, Esenyurt Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti. On yedi gündem maddesiningörüşüldüğü mecliste, 2021 Yılı Faaliyet Raporu’nu bir sunum eşliğinde anlatanEsenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçeye kazandırılacak yeşilalanlar, Kampüs Lise, Mahalle Konakları, Barış ve Kardeşlik Merkezi gibi önemliprojeler hakkında da bilgi verdi. Mecliste gündem olan bir diğer konu da AKPgrubunun hazırlamış olduğu denetim raporunun, İBB’nin raporundan kopyalanıp yapıştırıldığınınortaya çıkmasıydı. Bu konuya ilişkin Başkan Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’ninbir dilekçeyi dahi doğru yazamayan kişiler tarafından denetlenmesini hayretleizlediğini vurguladı. Esenyurt gibi büyük bir kentin meclisinde görev alankişilerin buna uygun bir şekilde çalışması gerektiğini belirten Kemal DenizBozkurt, denetim raporunun nasıl hazırlanacağının bilinmesinin ve çözüm odaklıolunmasının gerekliliğinin altını çizerek “Tamamen ithamla dolu ve yanlışbilgilerden ibaret bir sunum izledim, çok üzüldüm. Belediye Başkanı olarakhiçbir şekilde faydalanmadım ve faydalanamayacağımı da anladım” ifadelerini kullandı.

Son OnYılda İlk Kez Gelir Giderin Üzerine Çıktı

Meclis toplantısında Bütçe Gerçekleşmeleri Raporu’nu sunanKemal Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’nin son on yıllık bütçegerçekleşmelerinde ilk defa sıfır ek ödenek ile gelirinin, giderinin üzerineçıktığını açıkladı. Başkan Bozkurt, önceki yıllarda ek ödenek alınmasına rağmengerçekleşen giderin gelirden fazla olduğunu verilerle anlattı.

DermanŞirketi İle İlgili Teklif Kabul Edildi

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un, Esenyurt'ta müteahhitlerin yarım bırakarak kaçtığı inşaatlarıntamamlanması için belediyeye ait Derman Şirketi'nin sermayesinin 30 milyonliraya çıkarılması teklifi daha önce AKP’li meclis üyelerinin oy çokluğuylakabul edilmemişti. Meclise tekrar sunulan Başkanlık Teklifi, AKP’li meclis üyelerinin sayıca azınlıktakalması üzerine CHP’li meclis üyelerinin 'Evet'oylarıyla kabul edildi. Derman Şirketi'ylle ilgili soruşturmayaiznin verildiğine değinen Başkan Bozkurt, “Hiç bağırmaya çağırmaya gerek yok.Burada negatif bir hava yaratarak bir sonuca gitmenin mümkün olmadığını hepberaber göreceğiz” ifadelerini kullandı.

“SataSata Bitirdiniz,P Ala Ala HizmetEdiyoruz”

Tahsilatta hedefledikleri miktarıtutturduklarını söyleyen Başkan Bozkurt, Esenyurtluların kaynaklarını en doğruşekilde kullandıklarını belirtti. Yanlış yönetim şeklini bitirdiklerinin altınıçizen Bozkurt ayrıca AKP’li meclis üyelerinin kendi dönemlerinde hiç arsa satınalmayıp aksine sürekli arsa satışı gerçekleştirdiklerini de verilerle sundu.Kendi dönemlerinde ise her yıl arsa alımı yapıldığını ifade eden BaşkanBozkurt, “Bizim asla kayıt dışı ekonomi ile işimiz olmaz, olmayacak. Aslaahlâksız işlere girmeyeceğiz, yanlışlıklara asla müsaade etmeyeceğiz. Sata sata bitirdiniz; biz borç ödeye ödeye,ala ala, hizmet ede ede geri dönüyoruz” dedi.

“BuNasıl Bir Hafıza Kaybıdır”

AKP grubunun, Esenyurt’ta ilk defa gerçekleşenve edebiyat sanat alanından birçok önemli ismin de içinde bulunduğu Edebiyat veSanat Festivali’ni eleştirmesi üzerine kamuoyunun her şeyi gördüğünü hatırlatanBaşkan Bozkurt, “Size daha önce de söyledim, bir tane sanatçıya dört yüz binlira verdiniz. Burada siz tebrik ettiniz, çok güzel bir çalışma oldu dediniz,şimdi hiçbir şey yapılmamış diyorsunuz. Bu nasıl bir hafıza kaybıdır?”ifadelerini kullandı.

“ParisBelediyesi'ni Devretmiş Gibi Konuşmanız Anlaşılır Gibi Değil”

AKP grubunun belediyeye hibe edilen araçlarındenetlenmesini istemelerine Başkan Bozkurt sert çıktı. Bozkurt, “Buraya çıkıp 'Maliye gelecek onlarınüzerine çökecek' demek, Esenyurtlulara yapılan en büyük hakarettir, yanlışlıktır. Bu şu demek: 'Ey bağış yapanlar, eğer siz bağışyaparsınız yarın maliye gelecek sizi inceleyecek!' demektir. Maliye kimsenin babasının uşağı değil. Budevletin önemli bir kurumu. Onun kimi nasıl denetleyeceği kanunlarla belli veeğer Esenyurtlulara bağışta bulunuyor diye maliye gidip bir kurumu denetliyorsasöylenecek bir şey yok. O zaman bu ülkede hukuk diye bir şey yok. Sizin bağışaldığınız firmaların üzerine maliye çökmüyor, Esenyurt Belediyesi’ne otobüs, minibüs, ambulansveren firmaları inceleyecekmiş. Bu nasıl bir akıldır, bu nasıl bir öz güven! Hangi öz güvenle bunusöylüyorsunuz, nasıl düşünüyorsunuz Esenyurt’u! Ben hayretle izledim. Esenyurt kamuoyunun bununet anlaması lazım. Bu kötü niyet,bu direkt saldırmak. 15 yıl belediye başkanlığı yapmış birsüreçten geçtiniz ve personeli dahi kiralamış bir yönetimin gelip 'Efendim otobüs alın, kamyon alın' demesi abesle iştigaldenbaşka bir şey değil. Batık bir belediyeyi bırakıp arkasından sanki ParisBelediyesi'ni devretmiş gibi konuşmanız anlaşılır gibi değil” şeklinde konuştu.

 “Sizin Verdiğiniz Tahribatı Biz Elli YıldaVeremeyiz”

Esenyurt BelediyeBaşkanı Kemal Deniz Bozkurt’un Faaliyet Raporu’nu sunması üzerine, AKP’li meclis üyeleri eleştirilerde bulundu.Eleştirilere yanıt veren Kemal Deniz Bozkurt, “Ben size bütçenin nasılyönetilmesi gerektiğini anlattım ama dinlememişsiniz. Doğru, sizin yaptığınıztahribatı biz elli yılda yapamayız” dedi. Belediyeciliğin sadece bina yapmaktanibaret olmadığını vurgulayan Başkan Bozkurt, “Amasya’dan soğan alınan bir yere,damızlık şirketinden soğan alındığını yazmanız ne kadar yanlış ve ezbere işyaptığınızın, incelemeden maksatlı bir şekilde sadece birilerini karalamak içiniş yaptığınızın çok önemli bir göstergesi” dedi.

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

ha8Kl6C7UROejNFPQYw9pDTB.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.