Barış Ve Kardeşlik Festivalinde Görkemli Final

Barış Ve Kardeşlik Festivalinde Görkemli Final

EsenyurtBelediyesi tarafından ilçe tarihinde ilk defa yapılan Uluslararası EsenyurtHalk Dansları ve Müzik Festivali, renkli görüntülerle sona erdi. 16 ülkeninkatılımıyla barış, kardeşlik ve dostluk mesajı verilen festivalde, Türk Rock Müziği’ninen önemli temsilcilerinden olan Moğollar, hayranlarına unutulamaz bir geceyaşattı.

EsenyurtBelediyesi’nin düzenlediği 1. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları ve MüzikFestivali’nin finali, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. EsenkentRıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen festivalin son gününde, 16ülkeden gelen kültür elçileri geleneksel kıyafetleriyle, ülkelerinin halkoyunlarını sergiledi. Gösterilerin ardından Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt, belediye başkan yardımcıları, siyasi partilerin ilçe başkanları, siviltoplum kuruluşu temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve misafir gruplarsahnede bir araya gelerek dünyaya birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verdi.Sahnede çekilen toplu fotoğrafın ardından barışa ve kardeşliğe güç verengösteri ve halk dansları toplulukları alkışlarla uğurlandı.

Festivalfinalinin en coşku dolu anlarından biri de 1960’lı yıllarda Türk Rock Müziği’nedamgasını vuran Moğollar grubunun sahne performansı oldu. Konserde, dillerdendüşmeyen; ‘Dinleyiverin Gari’, ‘Bir Şey Yapmalı’ şarkılarını da seslendirengrubun sahne performansı izleyenler tarafından çok beğenildi. BinlerceEsenyurtlu, konser boyunca Moğollar’ın sevilen şarkılarına eşlik ederekdoyasıya eğlendi.

“Huzurun Hâkim Olduğu Bir EsenyurtYaratmaya Çalışıyoruz”

Moğollarkonseri sırasında sahneye çıkan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt,Esenyurt’un festivaller kenti olacağını ifade etti. Moğollar’a teşekkür ederekçiçek takdim eden Başkan Bozkurt, şöyle konuştu:

“Barışın,kardeşliğin ve huzurun hâkim olduğu bir Esenyurt yaratmaya çalışıyoruz.Esenyurt çok kimlikli ve çok inançlı bir yer. Herkesin kendini özgürce ifadeedebileceği bir Esenyurt yaratmaya çalışıyoruz. Bunun için de uluslararası birfestival düzenledik.  Bundan sonrageleneksel olarak devam edecek. İnşallah sizleri burada sık sık görmek isteriz.Beraberce bu güzellikleri paylaşmak isteriz. Esenyurtlu olmak ayrıcalıktır;çünkü hayata bu kadar değişik açılardan bakabilen, hayatın kendilerinedayattığı konfordan uzak durup değerlerine tutunan başka çokça ilçe olduğunudüşünmüyorum. Atalarımıza, annemize ve babamıza bize bu değerleri verdikleriiçin konfora rağmen yaşamın zorlukları içinde dahi kendi değerlerini koruyarakbugüne kadar gelmeyi öğrettikleri için teşekkür ediyorum.”

BaşkanBozkurt’tan Amfi Tiyatro Müjdesi

İlçedekültür ve sanat etkinlikleriyle ilkleri gerçekleştiren Belediye Başkanı KemalDeniz Bozkurt, sahnedeki konuşmasında Esenyurtlulara bir de amfi tiyatromüjdesi verdi. Başkan Bozkurt, “Biz bu festivalden çok şey öğrendik. Kendimizebir ödev çıkardık. Biz bir amfi tiyatro yapacaktık, 5 bin kişilik olarakdüşünmüştük ama anladığım kadarıyla 10 bin kişilik olarak yapmalıyız. Birazönce başkan yardımcılarımıza da söyledim. On bin kişilik amfi tiyatroyuhazırlayıp Cahit Ağabey’i de orada ağırlamak istiyorum” ifadelerini kulandı.

KültürVe Sanat Adına Öneli Bir Olay

İlçetarihinde ilk olan festivali değerlendiren Moğollar grubu kurucularından CahitBerkay, Halk Dansları ve Müzik Festivali’nin kültür ve sanat adına önemliolduğunu aktardı. Berkay, “Belediye bu festivali organize ediyor. Her şeydenönce onları kutlamak gerekiyor. Değişik kültürlerin gelmesi, bir arada dansedilmesi, yani karşılıklı bir alışveriş gibi düşünün. Bu her şeyden önce kültürve sanat adına önemli bir olay, kimlerin emeği geçiyorsa kutluyorum” dedi.

 

64CZ9JbMeDzfiQE5XYB0r27l..jpeg

w7SX4kERcC3fuFMDn1mqto5y..jpeg

xJ3sHtIDSWgNe7wpyUh2ai6Y..jpeg

U0V7uFWn5IgKl9bJX3NDwxMj..jpeg

LMVQleUq6C9HAzBptcygom0G..jpeg

gWF2mRtuD6irfyCcToEeBda4..jpeg

cAInkr6ECpFm0YX9DxZNlgBs..jpeg

s6xl5n9DZfw3UAMWrHvL0CI8..jpeg

7RdczoeMO8JhFLNulW62anTS..jpeg

mwRMsvpTXNFZJHG3WLg1VajY..jpeg

EvDb36MGNQoWuPekCA7hn9fI..jpeg

QbS4w0e31H6njUIcY8AkWFLy..jpeg

yqhtkKbTcNWXP4EsJQjS7LBF..jpeg

LsP4b2nQKIR5WmdYCMqAugB7..jpeg

4rzXnQtA0yNFqjUlg2C9eJMI..jpeg

yqlA2wDIPF63To7HRjKxkBYi..jpeg

b6gHoUW3JtMDYNEzuF9cLBfK..jpeg

cPq4sQ32TURKnpLOrDw7e6ov..jpeg

ZuDvjQbq0waFhltokACTWiyY..jpeg

9diZ4Nzu0p73Dsc5S1EyWmX2..jpeg

fpZ86Wztr4vnQaKqjSsP73LN..jpeg

rNBHyvPlRTdMuYkAZwo8Kx3U..jpeg

491V5SXj6kyC7mhWpTfZque3..jpeg

Ll10UuRkTcesnK56vYrEXCj2..jpeg

cGtHzQ3fL5FmwTdMVS1rRlba..jpeg

kYEh2oVjRSPZ04HrNmDnyXfs..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.