BAKAN MUŞ: OCAK AYINDA İHRACAT YÜZDE 17,3 ARTTI

BAKAN MUŞ: OCAK AYINDA İHRACAT YÜZDE 17,3 ARTTI

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ocak ayı ihracatının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 artışla 17,6 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ocak ayı ihracatının, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 artışla 17,6 milyar dolar olduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ile düzenlediği basın toplantısında ocak ayı dış ticaret rakamlarını paylaştı. Muş’un açıklaması şöyle:

OCAK AYI İHRACAT RAKAMI TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK RAKAMIDIR: İhracatımız, ocak ayında geçen yılın ocak ayına göre yüzde 17,3 artışla 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Dış ticaret, ocak ayında yüzde 38 artışla 45,6 milyar dolara yükseldi. Türk ekonomisi, pandemi koşullarında geçen yıl ortaya koyduğu üretim ve ihracat başarıları ile potansiyelini teyit etti. İhracatımız daha güçlü ve çeşitli bir yapıya ulaşmıştır. Ocak ayı ihracat rakamı, tüm zamanların en yüksek rakamıdır. Ocak ayında enerji ithalatı 9 milyar dolar, enerji hariç bakıldığında ithalat 19 milyar dolar seviyesinde.

UKRAYNA İLE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI İMZALANACAK: Ukrayna ile yarın yeni nesil serbest ticaret anlaşması imzalayacağız. Ocakta ihracatın ithalatı karşılama oranı, enerji hariç yüzde 88,3 olarak kaydedilmiştir. 

İHRACATI GELİŞTİRME A.Ş. ÖNÜMÜZDEKİ AY FAALİYETE GEÇECEK: Ocakta yıllık bazda güçlü bir ihracat performansı ortaya kondu. 2022'de güçlü performansın süreceğine inancımız tam. İhracatı Geliştirme A.Ş., önümüzdeki ay faaliyete geçecek. Hizmet ticareti alanında çeşitli destek mekanizmalarını devreye alacak adımlar atacağız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.