İZMİR'DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ PROTESTOSU

İZMİR'DE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ PROTESTOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi İzmir'de de protesto edildi. "İstanbul Sözleşmesi Bizim Vazgeçmeyiz" diye pankart açan kadınlar, "İnadına Özgürlük"...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi İzmir'de de protesto edildi. "İstanbul Sözleşmesi Bizim Vazgeçmeyiz" diye pankart açan kadınlar, "İnadına Özgürlük" sloganları attı.

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bulunan Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan kadınlar, “İstanbul Sözleşmesi Bizim Vazgeçmeyiz” yazılı pankart taşındı. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini protesto eden yüzlerce kadın, “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, "İnadına Özgürlük" sloganları attı.

Kadınlar adına bir açıklama yapan Pınar Çetinkaya, İstanbul Sözleşmesi'nin kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi ve şiddete uğrayanın korunması, ayrıca şiddet uygulayan kişinin uzaklaştırılması ve cezalandırılması konusunda sorumluları devlete yüklediğine işaret etti. Siyasi iktidarın bu yüzden sözleşmeyi hedef aldığını savunan Çetinkaya "İstanbul Sözleşmesi kimsenin iki dudağının arasında değildir. Milyonlarca kadının canı tek adamın bekasına kurban edilemez. Bu sözleşmeyi biz kadınlar dişimizle, tırnağımızla, mücadelemiz ile kazandık. Haklarımızı elimizden almanıza, bizleri şiddete ve öldürülmeye mahkum etmenize izin vermeyeceğiz. Sözleşmeden çekilme kararı Anayasa’ya ve uluslararası insan hakları hukukuna aykırıdır. İnsan haklarına aykırı faaliyette bulunmak devletin yetkisini açıkça kötüye kullanmaktır. Sözleşmeyi nasıl kazandıysak öyle savunacağız” diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.