BAKAN KARAİSMAİLOĞLU SU PARKI'NIN AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU SU PARKI'NIN AÇILIŞINI YAPTI



Su Parkı ismiyle Yahya Kemal Mahallesi’ne kurulan parkın açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin birlikte yaptı.

Üç buçuk dönüm bir arazi üzerine inşa edilen park, çocuk oyun aletleri, basketbol sahası ve evcil hayvan gezdirme alanı barındırıyor. Parkın 1.400 m2’sini yeşil alan oluşturuyor. Çocuklar için 300 m2’lik oyun alanı, gençler için basketbol sahası, yetişkinler için fitness bölümü ve yürüyüş parkuru yer alıyor. Ailelerin şehrin içinde doğal bir ortamda vakit geçirebilmeleri için parka birçok kamelya konumlandırıldı. Çam, servi, katalpa, kurtbağrı, leylandi ve oya ağaçları ile süslenen park her yaştan vatandaşın oyun oynamasına, spor yapmasına ve dinlenmesine imkan sağlıyor.

Karaismailoğlu parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehirlerin sosyal, kültürel, mimari zenginliği ile kimlik kazandığını ve bunları yansıttığını, AK Parti’nin de bu perspektifte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çalıştığını ifade etti. Başarılı çalışmaları nedeniyle belediye başkanı Mevlüt Öztekin’e teşekkür eden Karaismailoğlu, halkın ihtiyaçlarını iyi tespit ederek, derdiyle dertlenmek düsturuyla hareket edildiğini söyledi. İstanbul’un belediyecilik olarak Recep Tayyip Erdoğan döneminde adeta çağ atladığını belirtti. İstanbul’a yapılan alt yapı ve ulaşım çalışmalarından bahsederek “İstanbul’a hizmet konusunda biz ancak kendimizle yarışırız” dedi.

Kağıthnane'deki projelerine değinen Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, başından itibaren söz verilen 53 proje çerçevesinde sürdürdükleri çalışmalardan biri olarak ilçede yoğun bir yeşillendirmeye gittiklerini söyledi: '' Kağıthane Meydanı’nı 40 bin metrekarelik botanik bir bahçeye dönüştürdük. Mevcut parklarımızın tamamını yenilerken yenilerini de bir bir açıyoruz. Bugüne kadar 25 bin fidanı toprakla buluşturduk. Şimdilerde yapımı devam eden Bisiklet Yolu ve Yeşil Koridoru da yakın zamanda hizmete açacağız. Seçim öncesi söz verdiğimiz 53 projemizin %90’ını tamamladık. '' dedi.

Ardından çocuklarla birlikte kurdele kesen protokol, parkın tüm noktalarını gezip gençlerle basketbol oynadı.

Tüm gün süren temaslarında Bakan Karaismailoğlu şehrin ileri gelenleri ile Orman Bahçe'de buluştu. AK Parti il ve ilçe yönetimi, kaymakam, muhtarlar ve STK temsilcileri ile bir araya gelen Bakan daha sonra Kağıthane'deki esnafları ziyaret etti. Kağıthane Belediyesi'nin üniversite adayı gençler için oluşturduğu tercih standlarını da gezen Bakan, gençlere eğitim ve sosyal hayatlarında başarılar diledi.

Kağıthane - Havalimanı Metrosu Açılıyor

Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul'da 260 kilometrelik işleyen bir metro hattı var. Biz bakanlık olarak 103 kilometre metro hattı yapıyoruz İstanbul genelinde. Önümüzdeki günlerde de bunlardan 3 tanesini açıp hizmete sunacağız. Bunlardan bir tanesi Kağıthane-Kemerburgaz-Göktürk-Havalimanı ulaşan metro hattı. Eylül sonuna doğru açmanın planlarını yapıyoruz. Yine yıl sonuna doğru Gayrettepe'ye Beşiktaş'a doğru uzatacağız. Yaklaşık 70 kilometrelik devasa bir metro hattı olacak. Dünyanın en hızlı metrolarından bir tanesi olacak. Saatte 120 kilometre hıza sahip bir metro hattı olacak.'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.