Bahçelievler kestane festivali

Bahçelievler kestane festivali

5 Ton kestane kebap vatandaşa ikram edildi

Sanatçı Aydilge konser verdi

 

Bahçelievler kestane festivali

 

Kış mevsiminin vazgeçilmez klasik yiyeceği kestane Bahçelievler Belediyesince ilk kez düzenlenen Kestane Festivalinde vatandaşa ikram edildi.

Bahçelievler Belediyesi'nce düzenlenen festivalde 5 ton kestane binlerce vatandaşa ikram edildi.

Bahçelievler Kamu Binaları Meydanı’nda ilki düzenlenen Kestane Festivali'nde, mangallarda pişirilen kestanelerden almak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, tezgahın başına geçerek kestane pişirilmesi konusunda ustalardan bilgi aldı. Bahadır, daha sonra pişirilen kestaneleri vatandaşlara ikram etti. Sadece ilçe halkını değil tüm İstanbulluları festivale beklediklerini kaydeden Bahadır, festival kapsamında 5 ton kestane dağıtılacağını söyledi. Kestanenin daha çok Sinop, Kastamonu, Zonguldak ve Batı Karadeniz’de yetiştiğini belirten Bahadır, "Kışın evlerimizde eski adetleri hatırlatıyor. Sokaklarda kokusu yetiyor. Burada kestane kebap yapıyoruz. Pazar gününde komşularımıza bunu ikram ediyoruz. Güzel bir pazar günü geçireceğimizi umut ediyorum." şeklinde konuştu.

Festivale çocuklarıyla gelerek kestane alan bazı vatandaşlar da, düzenlenen etkinlikten dolayı mutlu olduklarını kaydettiler.

Türkiye’nin dört bir yanından yöresel yiyeceklerin de sergilendiği festivalde kestanelerini alan vatandaşlar kurulan sahnede müzik eşliğinde eğlendi.

Kastamonu ve Sinop dernek yöneticilerinin de hazır bulunduğu festivalde kestaneden yapılan tatlı çeşitleri de sergilendi.

Festival kapsamında daha sonra sanatçı Aydilge sahne aldı.

q6jn3gykfvk0ybqIcpmwge9i.jpg

uxdwe7smpfjbjikeynca2mvh.jpg

bsnxs5g9htnwetqcIgi37wjl.jpg

z3jo1stkpaflI6kax9mqtr2d.jpg

blhytou0wh4iv6kq8cgjkwdp.jpg

k8vsbshrwdlnuIkofzt16p24.jpg

vw8wgaeljmvizg47ekIobxha.jpg

jpbfIwset397urwhb1gv5nm2.jpg

hboj5vnypqz6bwgava2l1itI.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.