Bahçelievler Gençlik Tiyatro Akademisi Başlıyor

Bahçelievler Gençlik Tiyatro Akademisi Başlıyor

Bahçelievler Belediyesi genç yeteneklerin sahne heyecanını paylaşmak ve sanatsal gelişimlerine katkı sumak amacıyla Gençlik Tiyatro Akademisi başlattı. “Sahne Gençlerin!” sloganı ile başlatılan akademide liseli ve üniversiteli gençlere tiyatro alanında kendini tanıtma imkânı sunuluyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bahçelievler Belediyesi ve Özel Tiyatrolar Girişimi Derneği işbirliğinde başlatılan akademide Yazarlık Atölyesi, Yönetmenlik Atölyesi, Drama ve Oyunculuk Atölyesi, Sahne Tekniği Atölyesi ve Dramaturji Atölyesi gibi birçok atölye yer alacak. 1001 Sanat’ın katkılarıyla oluşturulacak atölyelerde gençler kapsamlı bir tiyatro eğitiminden geçecek. Akademi eğitimleri Bahçelievler Belediyesi’nce tahsis edilen salonlarda gerçekleştirilecek.

 

Dünya sahnelerinde ülkemizi gururla temsil edecek gençler yetiştiriyoruz

 

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, gençleri sahnelerde görmek istediklerini belirterek, “İzleyiciyi genç sanatçılarla, sanatçı adaylarıyla buluşturmayı hedefliyoruz. Atölyeler sonrasında birçok yapımcı ve tiyatro sahibi katılımı ile gençlerle buluşma sağlayacağız. Akademiye uzman yazar, yönetmen ve usta oyuncular da konuk olacak. Bahçelievler’de kendisini bilimin ve sanatın ilkeleriyle donatmış, kendine güvenen, dünya sahnelerinde ülkemizi gururla temsil edecek gençler yetiştiriyoruz”. dedi.

tzpukwow0dxmhob9cpvIjr8j.jpg

ldtv7gckebrjzjncxfal3mwa.jpg

bmqjh1cslf2rqtai4m8x9wew.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.