Bahçelievler’de Karadeniz rüzgârı esti, 5 ton hamsi dağıtıldı

Bahçelievler’de Karadeniz rüzgârı esti, 5 ton hamsi dağıtıldı

Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen Karadeniz Festivali'nde 5 ton hamsi, 2 ton fındık ve çay dağıtılırken, vatandaşlar horon çekerek eğlendi. Festivale katılan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ise, 'Horon ve halaylar durmadı, güzel bir festival olduğunu düşünüyorum' dedi.

Düzenlediği yöresel festivallerle komşularını farklı lezzet ve kültürlerle buluşturan Bahçelievler Belediyesi bu kez Karadeniz festivali düzenledi.  Hükümet Konağı’nın bahçesinde gerçekleştirilen festivale Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların Karadeniz müzikleri eşliğinde eğlendiği festivalde, Karadeniz’e has yöresel ürünler ve yemekler de ikram edildi. Vatandaşlar hamsi ekmek ikramı yapılan stanttın önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Festivalde toplam 5 ton hamsi dağıtıldı. Stantları gezen Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, hamsi kızartıp, vatandaşlara ikram etti. Ardından fındık dağıttı. Ayrıca festivalde hamsiden yapılmış pasta, pizza, güveç gibi lezzetler de yer aldı.

 

“2 Ton fındık dağıttık”

Bahçelievler’de yoğun bir Karadenizli nüfusu olduğunu söyleyen Bahadır, “Bugün Bahçelievler’de Karadenizli hemşerilerimizle buluşuyoruz. Bende bir Rize eniştesi olarak yarı Karadenizli sayılırım. Karadenizli arkadaşlarımız ve STK’larımızla beraber bu festivali düzenledik. Bugün yaklaşık 5 ton hamsi dağıttık. 2 ton fındık dağıttık. Horon oynandı. Güzel bir vakit geçirildi.” diye konuştu.

Bu festivallerin devamını beklediklerini söyleyen Mehmet Batık, “Bu bizim Bahçelievler Belediyesi ve Bahçelievler Trabzon Derneği olarak her yıl geleneksel yapmış olduğumuz bir festival. Hemşerilerimizi davet ettik. Güzel bir topluluk var. Hamsi ikram ediliyor” dedi.

 

"Çok güzel olmuş, Karadeniz'i yansıtıyor"

Festivale katılan Nural Hamzaoğlu ise “İstanbul’da kültürümüzün yaşatılması adına çok güzel oluyor. Burada hamsi dağıtılıyor. Kültürümüzün çocuklara aktarılması, yaşatılması, Karadeniz müziğinin bu şekilde dinletisi çok güzel oluyor. Bizde Karadeniz havası almaya geldik” ifadelerini kullandı.

Bahçelievler Genç Başkan danışmanlarından İrem Naz Şahin, “Hakan başkanımız gerçekten güzel etkinlikler yapıyor ve ben de bir genç başkan danışmanı olarak bu durumdan çok mutluyum. Umarım bu etkinliklerin devamı gelir. Ben horon oynamaya geldim buraya. Çok güzel olmuş, Karadeniz'i yansıtıyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

1I7wonpvmkplmtntocbkvfzu.jpg

garmk6nxhldz2chp3usrwe7I.jpg

gqhIbofxfybslvr4ja7swemc.jpg

lgklgt9rcdvawstfmuxbhhrz.jpg

fklyt8mduf9nd3ntbe1urqxI.jpg

qaommsfybcrztk4zkdtnbqle.jpg

l3opgm2dodmqI4tt1zyvk5h0.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.