BAĞCILAR’DA 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

BAĞCILAR’DA 10 BİN KİŞİLİK AŞURE İKRAMI

Hicrî senenin başlangıcı Muharrem ayının 10. günü idrak edilen Âşure Günü dolayısıyla Bağcılar Belediyesi, program düzenledi. Bu kapsamda Bağcılar’ın en işlek yerlerinden biri olan Çarşı Caddesi’nde kazan kuruldu. Kazanda incirden pirincine kadar çeşit çeşit malzemeden oluşan aşure pişirildi. Kaplara doldurulan aşureler Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz tarafından davetlilere ikram edildi.

Kerbela şehitleri rahmetle anıldı

Aşure gününün çok önemli bir anlam ifade ettiğini söyleyen başkan Özdemir, “Bu özel günde vatandaşlarımızla birlikteyiz. Komşularımızın bu lezzeti tatması için biz de Bağcılar Belediyesi olarak büyük bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Rabbim Muharrem ayını mübarek eylesin. Oruç tutan vatandaşlarımızın oruçlarını kabul eylesin. Aşuremizden tadan vatandaşlarımıza da afiyet olsun. Rabbim yapmış olduğumuz hayırları kabul eylesin” dedi.

Uzun kuyruklar oluştu

Yoğun ilgi gören etkinlikte, aşurenin tadına bakmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kimi çocukları için kimi de eşi için dağıtılan aşureden alıp evine götürdü. Gün boyunca süren program kapsamında ilçe sakinlerine 10 bin kap aşure ikram edildi.

 

csA16wxhCyROH0YdMIm3lNgZ..jpeg

nHaicyFNLZ9UrEwevd6fSzR5..jpeg

6fl3XCZ1q5yKpa4NHDLREVzs..jpeg

QkLgJXCnHe5a1YAjylrOwp9z..jpeg

4VdzcOogyu3l5vxrJUGPAqNj..jpeg

QbwVAtCrJiUPZ0sdSFxj8k3y..jpeg

tL8V9r0QkEuHpqW7zbPh6yFf..jpeg

c0eHUE45r6gnoYkBQMA3F2Tw..jpeg

zZRTfq3g1FwDrhodUXVpEOy9..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.