BABACAN: "PARTİLERİN VE SİYASETÇİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK HÜKUMETİN SORUMLULUĞUNDA"

BABACAN: "PARTİLERİN VE SİYASETÇİLERİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK HÜKUMETİN SORUMLULUĞUNDA"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP İzmir İl Başkanlığına düzenlenen saldırıya tepki gösterdi. Babacan, "Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP İzmir İl Başkanlığına düzenlenen saldırıya tepki gösterdi. Babacan, "Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HDP İzmir il başkanlığına yapılan saldırıyı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile kınadı. Babacan'ın paylaşımışöyle:

"HÜKUMETİN SORUMLULUĞUNDADIR"

"HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıyışiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükûmetin sorumluluğundadır."

"MÜSEBBİBİ SALDIRGAN SİYASİLERDİR"

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu da, saldırıyı sosyal medya hesabında kınadı. Yeneroğlu, "HDP İzmir il binasına yapılan alçak saldırıyı lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayın müsebbibi nefret ve şiddet dilini siyasetin parçası haline getiren saldırgan ve sorumsuz siyasilerdir. Herkesi aklı selime davet ediyorum."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.