BABACAN HACI BEKTAŞ'TA: "BU ÜLKENİN BEKASI ANCAK BİRLİKLE, BERABERLİKLE MÜMKÜN"

BABACAN HACI BEKTAŞ'TA: "BU ÜLKENİN BEKASI ANCAK BİRLİKLE, BERABERLİKLE MÜMKÜN"

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hacı Bektaş Veli'nin 750. ölüm yıldönümünde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Babacan, "Kardeşlik, barış, huzur hepimizin...

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hacı Bektaş Veli'nin 750. ölüm yıldönümünde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Babacan, "Kardeşlik, barış, huzur hepimizin ihtiyacı. Biz siyasetin dilinin mutlaka değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Siyasetin dili toplumu etkiliyor. Dolayısıyla siyasetçilerin sorumluluğu çok çok büyük. Ne söylediklerine dikkat etmeleri lazım. Bu ülkenin bekası ancak birlikle, beraberlikle mümkün" dedi.

Ali Babacan, Nevşehir'in Hacı Bektaş ilçesinde bu yıl 58'incisi düzenlenen Hacı Bektaş Veli Anma Töreni’ne katılarak Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret etti.

10 Muharrem nedeniyle Kerbela şehitlerine rahmet dileyen Babacan, Hacı Bektaş Türbesi’nin önünde şu açıklamayı yaptı:

"HACI BEKTAŞ VELİ SADECE ÜLKEMİZİN DEĞİL, TÜM DÜNYA’NIN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİ"

"Hacı Bektaş Veli, sadece ülkemizin değil, tüm dünyanın çok önemli bir değeri. Bundan tam 800 yıl önce barış için, kardeşlik için, insanlık için çaba gösteren; bugünlere ışık saçan söylemleri, felsefesi gerçekten hepimiz için çok önemli. Bilime önem veren, 700 sene sonra insan hakları evrensel beyannamesi ile neredeyse satır satır örtüşen fikirleriyle, düşünceleriyle, öğretileriyle gerçekten tüm insanlığa bir bakıma hikmeti öğreten çok önemli bir şahsiyetten burada bahsediyoruz. Bu yıl aynı zamanda, hep beraber dün, 10 Muharrem’i bir bakıma tekrar anmış olduk. Bu 10 Muharrem vesilesiyle de hem Hazreti Hüseyin’e hem Kerbela şehitlerine ben buradan tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Hepsinin ruhu şad olsun.

"SİYASETÇİLERİN DİLİNE SAHİP OLMASI LAZIM"

Biz, Türkiye’de olsun Dünya’da olsun maalesef bu ırkçılığın, ayrımcılığın çok yoğun olarak yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Siyasetin bu ayrıştırıcı dili, siyasetin ötekileştirici dili gerçekten doğru bir iş değil. Ayrıştıran değil birleştiren bir siyaset dili son derece önemli. Dolayısıyla siyasetçilerin diline sahip olması lazım ve ülkemizin şiddetle ihtiyaç duyduğu, birlik, beraberlik, kardeşlik, huzur, barış için çalışması lazım. Bundan 800 sene önce dünyaya ve o dönemin coğrafyasına bir bakıma öğreten, nasihat eden Hacı Bektaş Veli’nin bugüne kadar uzanan düşünceleri, öğretileri hepimiz için çok çok kıymetli.

"SİYASETİN DİLİ, TOPLUMU ETKİLİYOR"

Kardeşlik, barış, huzur hepimizin ihtiyacı. Biz siyasetin dilinin mutlaka değişmesi gerektiğini düşünüyoruz. Siyasetin dili, toplumu etkiliyor. Yani siyaset olumsuz konuşunca, ötekileştirince, ayrıştırınca maalesef toplumda olumsuz etkileri oluşuyor. Dolayısıyla siyasetçilerin sorumluluğu çok çok büyük. Siyasetçilerin bu büyük sorumluluk içerisinde hareket etmesi lazım. Ne söylediklerine dikkat etmeleri lazım. Bu ülkenin bekası ancak birlikle, beraberlikle mümkün. Türkiye vatandaşı olan herkesin, tüm vatandaşlarımızın kucaklanmasıyla ancak mümkün. Bunun için Türkiye’deki tüm siyasi partilere, iktidar tarafı olsun muhalefet tarafı olsun tüm siyasi partilere, tüm sivil toplum kuruluşlarına buradan seslenmek istiyorum ki bu topraklarda 800 sene önce yeşeren ve tüm dünyaya o günden bugüne adeta ışık saçan bu ufku, bu vizyonu bizim bugün de yaşatmamız lazım. Siyasetçiler olarak en önemli görevimiz bu. Biz bunun için çalışıyoruz, uğraşıyoruz. Bunun için yeni bir yol açtık. Bunun için yepyeni bir yola çıktık ve ümit ediyorum ki bu yolun sonu huzur olur, barış olur, kardeşlik olur."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.