AZERBAYCAN'DA TÜRK İŞ İNSANLARI TECRÜBELERİNİ PAYLAŞARAK YENİ BAĞLANTILAR KURDU

AZERBAYCAN'DA TÜRK İŞ İNSANLARI TECRÜBELERİNİ PAYLAŞARAK YENİ BAĞLANTILAR KURDU

Türk Azerbaycan İş İnsanları Platformu çatısı altında bir araya gelen Türk ve Azerbaycanlı iş insanları, Bakü’de buluştu. Platform üyelerini Bakü’de...

Türk Azerbaycan İş İnsanları Platformu çatısı altında bir araya gelen Türk ve Azerbaycanlı iş insanları, Bakü’de buluştu. Platform üyelerini Bakü’de bulunan iş insanları ile bir araya gelerek, tecrübelerini paylaşma ve yeni bağlantılar kurma ve iş geliştirme imkanı buldu.

Azerbaycan Başkanlığını Zemfira Agayeva’nın, Türkiye Başkanlığını Canan Göztepe’nin üstlendiği, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi hedefiyle, “Türk Azerbaycan İş İnsanları Platformu” Bakü’ye ziyarette bulundu. Türk-Azerbaycan İş İnsanları Platformu Türkiye Başkanı Canan Göztepe liderliğinde iş insanları Aslı Ayten Aydın, Seycan Tanfer, Gaye Donay, Tunay Ekşi, Gülnur Kamaşak, Evrim Kırmızıtaş Başaran, Ömer Faruk Başaran, Vennaz Akyol, Nilgün Vidinli, Nurcan Çakmak, Uğur Batur, Ebrar Karaosmanoğlu, Berk İlter, Selen Almaç Deniz, Nil Türe Özsoy ve Azize Akandere Bakü’ye giden ekipte yer aldı. 

Azerbaycan Aile ve Sosyal Yardım Bakanı Bahar Muradova ile de görüşen Türk Azerbaycan İş İnsanları Platformu üyeleri, yapılacak ortak projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

AZERBAYCAN EKONOMİSİNİ CANLANDIRMAK İÇİN YENİ ADIM

Türk heyeti, Azerbaycan Türk İş Adamları Derneği Başkanı Cemal Yangın ile de bir toplantı gerçekleştirdi. Buluşmada Cemal Yangın şunları söyledi:

“Azerbaycan Türkiye İşadamları Derneği, Azerbaycan’ı bölgede ve dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında lider bir ülke olarak görmekte ve önce Azerbaycan ile Türkiye arasında, sonra Azerbaycan ile diğer ülkeler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel bağların geliştirilmesinin önemine inanmaktadır. Misyonumuz Azerbaycan ekonomisini canlandıracak yeni bir kalkınma için Türk ve Azerbaycanlı işadamlarını bir araya getirmek, Azerbaycan’ın ekonomik potansiyelini paylaşmak ve bir sinerji yaratmaktır. 

Hemen hemen tüm sivil toplum örgütleri ile temas halindeyiz. Hepsiyle görüşüyor ve ortak projeler yapıyoruz. Mesleğinde ve sektöründe iyi olan her kişi ve kurum için Azerbaycan fırsatlar ve imkanlar barındırıyor. O nedenle sektör sınırlaması yapmayı tercih etmiyorum. ATİB olarak Azerbaycan’da yatırım yapmak isteyen kişilere ve kurumlara katkı sağlamak için her zaman hazırız.”

YATIRIMCILAR DAVET EDİLDİ

2020 yılı verilerine göre Azerbaycan’da yaklaşık 4 bin Türk şirketinin faaliyet gösterdiğinin altını da çizen Yangın, “Türk şirketleri Azerbaycan’da 16 milyar dolar değerinde 300’den fazla proje aldı ve bu parametrelerde Türkiye ilk sırada yer alıyor. Azerbaycan şirketleri bugüne kadar Türkiye ekonomisine 18 milyar dolar, Türkiye şirketleri ise Azerbaycan ekonomisine 12.5 milyar dolar yatırım yaptı. 2020 yılı Ocak-Ekim aylarında Türkiye’de 116 Azerbaycan sermayeli şirket kayda alınmıştır. 2020 yılı 10 Aralık tarihinde Azerbaycan Küçük ve Orta Ölçekli İş Geliştirme Ajansı ile Türkiye Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi arasında imzalanan mutabakat zaptı, her iki ülkenin küçük ve orta ölçekli şirketleri arasında işbirliğine yönelik olumlu gelişmedir. Özellikle Karabağ bölgesinde Türkiye üretimi olan inşaat malzemeleri ve kimya sanayisi ürünlerine talep yükselebilir” bilgilerini de paylaştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.