Aylin Nazlıaka’dan Mine Nur Ala’nın Ailesine Taziye Ziyareti

Aylin Nazlıaka’dan Mine Nur Ala’nın Ailesine Taziye Ziyareti

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Ankara Milletvekili Aliye Ersever, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ayfer Ayaz ve Ankara İl Kadın Kolları yöneticileri ile katledilen Mine Nur Ala’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Kadın Kolları’nın hayata geçirdiği YaşamHak projesi tüm şiddet mağduru kadınlara ve ailelerine destek oluyor, “yalnız değilsin, biz varız” diyor. Bu kapsamında gerçekleştirilen dayanışma ziyaretinde Nazlıaka şöyle dedi: “İki çocuk annesi Mine Nur Ala, boşanma aşamasında olduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı eşi Emrah Ala tarafından, 10 Aralık’ta bir taksinin içinde öldürüldü. Haberi aldığımızdan bu yana Ankara İl Kadın Kollarımız aile ile yakın temas içerisinde”.

BARIŞACAĞIZ DİYE GÖTÜRDÜ, ÖLDÜRDÜ!

Mine’nin annesi, ablası, eniştesi, amcası ve çocukları ile bir araya gelen CHP heyeti, aileyi dinledi. Aile, henüz 26 yaşında olan Mine’nin evlendiğinden bu yana gün yüzü görmediğini, defalarca uzaklaştırma kararı aldırmasına rağmen, yine uzaklaştırma kararının olduğu bir süreçteyken katledilmesine isyan etti. Mine’nin annesi şunları anlattı:

“Kızımın altı ve üç yaşında iki çocuğu var. Yıllardır onların tüm ihtiyaçlarına ben yardımcı oluyorum. Emrah, sorumluluklarını yerine getirmezdi, faturaları yatırmazdı, evin temel ihtiyaçlarını almazdı. Taksicilik yapıyordu. Öylesine kötü kalpliydi ki; bir defasında kızıma gittiğimde faturayı ödedim ben ev neden sıcak değil dediğimde, Emrah’ın doğalgazı kapattığını öğrendim. Kapatma gerekçesini de utanmadan, ‘üşüsünler ki benimle yaşadıkları eve geri dönsünler’ diye açıklamıştı. Bunun bir suç olduğunu kış günü çocuklarının canına kastettiğini söylemiştim. Yıllardır kızıma zulüm ediyordu. Bütün mahalle şahit, gelirdi, ‘seni öldüreceğim, boşanmayacaksın’ diye bağırırdı. Utanırdım, her gün ölüyorduk.

Bir dediği bir dediğini tutmazdı. Hem boşanmak istemiyorum der hem eziyet ederdi. 10 Aralık’ta yani cinayetin işlendiği gün de geldi, gitmesini istediğimde iki çocuğumuz var barışacağım diyerek kızımı aldı. Tehdit etmiş olmalı. Kızım telefonunu hiç yanından ayırmazdı ama o gün almamış. O gün saatlerce kızıma ulaşamadığımda yüreğime bir acı düştü. Sonra cinayet bürodan apartmana gelmişler! Apartman yöneticisi geldiğinde, neden polisleri gönderdin diye kızdım. Hemen yakın akrabalarımızı aradım. Karakola gittik, tüm gün feryat figan dolaştım. Kızım ölmüştü… Arkasında iki çocuğu kaldı. Torunlarımın birisi otizmli, özel bakıma ihtiyaç duyuyor, diğeri üç yaşında…”

HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEK SUNACAĞIZ

CHP heyetine yaşananları aktaran aile taleplerini dile getirdi. Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında aileye hukuki ve psikolojik destek sunacaklarını belirtti. Nazlıaka, “Dava sürecinde hep yanınızda olacağız. Duruşmalarda sizi yalnız bırakmayacağız. Örgütlü gücümüzle sizinle dayanışacağız” dedi. Mine’nin annesi, “Tek talebim katil cezaevinden çıkmasın. Kızımı toprağa koydu, iki çocuğunu annesiz bıraktı, hak ettiği cezayı alsın” dedi.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI’NA BİLGİ VERİLDİ

Aile, çocukları Sevgi Evlerine yerleştirmeyi düşündüklerini söylerken, şunları aktardı: “Annemiz yaşlı, iki çocuk da küçük. Annemiz çocukların vasisi olmak için başvuru yaptı. Bu başvurunun hızlandırılmasını istiyoruz. Çocukların evlatlık verilmesini asla istemiyoruz. Özel çocuğumuz için Ankara’da bir imkan sağlanmasını istiyoruz. Böylece hafta sonları gidip alabilelim. Ziyaret edebilelim.”

Ankara Milletvekili Aliye Ersever ve Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, ailenin taleplerini Bakanlığa iletti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, pazartesi günü gereğinin yapılacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.