AYDIN KARACASU'DA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

AYDIN KARACASU'DA TOPLU BALIK ÖLÜMLERİ

Aydın’ın Karacasu ilçesinde Dandalaz Çayı’na balık tutmaya giden vatandaşlar toplu balık ölümleriyle karşılaştı. Ölümlere neyin sebep olduğu bilinmezken...

ÖZGÜR DEDEOLUK

Aydın’ın Karacasu ilçesinde Dandalaz Çayı’na balık tutmaya giden vatandaşlar toplu balık ölümleriyle karşılaştı. Ölümlere neyin sebep olduğu bilinmezken vatandaşlar yetkililerin yapacağı araştırmayı bekliyor. 

Büyük Menderes’in kollarından biri olan Dandalaz Çayı’na balık tutmaya giden vatandaşlar, karaya vurmuş yüzlerce ölü alabalık gördü. Uzunlukları 50 santimi, ağırlıkları ise 1 kilogramı bulan anaç balıkların da ölmesi dikkat çekti.

"BURADA KATLİAM MI VAR?"

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Şahin Ekiz, şunları söyledi:

“Burada dedemden kalma bahçemiz var, yıllardır kullanırım. İlk defa böyle bir şeye rast geldim ve gördüm. Arkadaşlar da şahittir. 50 santim büyüklüğünde ve bir kilo ağırlığında balıklarımız, binlerce balık ölmüş. Şu görmüş olduğunuz suyun her tarafı balık ölüsü ile dolu. Bunu kim ilgilenecekse çok acil balıklardan tahlil alınıp, sudan tahlil alınıp gerekli işlemlerin yapılması gerekiyor. Bu balıklar neden öldü bu kadar? Dandalaz Çayı’nda bir katliam mı var? Ve balık nesli tükeniyor”

“DÖRT GÜN ÖNCE HİÇBİR ŞEY YOKTU”

Akarsuya balık tutmaya geldiğini belirten Seyit Taş ise şöyle konuştu:

“İşçıkışı geldim balık tutmaya. Hobi olarak yaptığım bir şey. Buradaki balık katliamına sessiz kalamadım. Bu balıkların büyümesi çok süreç alan, zaman gerektiren bir şey. O balıklar 5-10 yıl içerisinde anaç hale geliyor ve ürüyor. Dandalaz Çayı’nın tekrar balık potansiyeline kavuşması demek üç yılımızı alacak. Yani bir an önce bunun sorumlularının ortaya çıkartılıp önlem alınmasını istiyoruz. İnşallah bir an önce gerekenler yapılır.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Şahin Ekiz

* Seyit Taş

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.