Avrasya Tiyatrolar Birliği’nden 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Savaşa hayır' mesajı

Avrasya Tiyatrolar Birliği’nden 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde 'Savaşa hayır' mesajı

Avrasya Tiyatrolar Birliği'nin (Eurasia Theatre Association-ETA), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü mesajında barış çağrısı yapıldı.

Avrasya Tiyatrolar Birliği'nin  (Eurasia Theatre Association-ETA), 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü mesajında barış çağrısı yapıldı.

ETA Başkanı Oleksandr Kniga tarafından yapılan açıklamada “Ulusların dilleri farklı şeyleri söyler ancak sahnenin dili sevgidir. Dünya tiyatrosu sen çok yaşa ve esen kal. Kayıtsız şartsız, savaşa hayır” denildi. Tiyatrolar Günü’nü farklı koşullarda kutlamayı planladıklarını ifade eden Kniga “ 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, Ukrayna Herson Bölgesel Akademik Müzik ve Drama Tiyatrosu ve Türkiye Maltepe Belediyesi Tiyatrosu’nun ortak projesinin prömiyerini sahnemizde izleyicilerimizle buluşturacaktık. Ancak tiyatro sanatı adına, yaşam sanatı adına yapacağımız ne varsa, aktif oynanan 157 oyunumuzla birlikte savaş nedeniyle kesintiye uğradı. Kesinlikle biliyorum ki tüm dünyadaki yaratıcı sanat insanları asla ve hiçbir koşulda askeri müdahaleyi desteklememektedir.”  görüşünü dile getirdi.

TİYATRO HAYAT DERSİDİR

İnsanlar arasında bire bir ve en etkili iletişim kurmanın yolunun tiyatrodan geçtiğine değinen Kniga “Tiyatro, ilkokuldan üniversiteye kadar geniş bir eğitim düzeyini kapsayan hayat dersidir. Bu zorlu dersin eğitmenleri de hayatlarını sahneye adayan sanatçılardır. Onların savaşı, cehalete karşı aydınlanma için verilir. Unutmayalım ki İkinci Dünya Savaşı’ndan çıkan Almanya, kalkınma hamlesinin odağına tiyatroyu yerleştirmiş ve yıkılan tiyatroların onarımına büyük önem vermiştir”  dedi.

DESTEKTEN DOLAYI MİNNETTARIM

Dünyadaki tüm tiyatroseverlerin verdiği destekten dolayı minnettar olduğunu ifade eden Kniga açıklamasını  “En büyük dileğim her yıl yirmiye yakın devletten gelen tiyatroların buluştuğu, geçtiğimiz yıl 23.sünü düzenlediğimiz Melpomena Tavria Tiyatro Festivali’nin 24.sünde sizler ile bir araya gelmektir.” sözleriyle tamamladı.
 

 

Tarih : 27.03.2022 Haber Fotoğrafları

IjaYh2PsVoBAKHG1Tuc0iyNm.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.