Avcılar’da ‘Engelsiz’ Hafta

Avcılar’da ‘Engelsiz’ Hafta

Avcılar Belediyesi, Dünya Engelliler Haftası kapsamında 13-18 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen çeşitli etkinliklerle Avcılarlı engelli vatandaşları kültür, sanat ve doğayla buluşturuyor. ‘Engelli mücadelesinin bir hak ve eşit yurttaşlık mücadelesi olduğunu’ savunan ve yaşamı boyunca bu mücadeleye destek veren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin engelliler için ‘erişilebilir bir Avcılar’ anlayışı doğrultusunda düzenlenen etkinliklerle engelli vatandaşlar sosyal hayata aktif olarak katılmaya teşvik ediliyor.

Kültür sanat engel tanımaz

Engelliler Haftası kapsamında düzenlenecek ilk etkinlikte, 13 Mayıs Pazartesi günü, Avcılar Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Öğrencileri tarafından hazırlanan ‘engelsizsevda.com’ adlı tiyatro oyunu Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 15 Mayıs Çarşamba günü de yine Barış Manço Kültür Merkezi’nde, Avcılar Belediye Konservatuvarı öğrencileri tarafından hazırlanan piano dinletisi Avcılarlılar’ın beğenisine sunulacak.

Engelliler için 1 gün temsili askerlik

14 Mayıs Salı günü, asklerlik çağına gelmiş engelli gençlerin asker kına eğlencesi düzenlenecek. Gençler, 16 Mayıs Perşembe sabahı ise Marmara Caddesi’nden Avcılar Belediyesi önüne düzenlenecek yürüyüş ve belediye önündeki törenin ardından vatani görevlerini yerine getirmek üzere Hasdal’a uğurlanacak.

Doğayla baş başa ‘engelsiz kamp’

Dünya Engelliler Haftası kapsamında 17-18 Mayıs tarihlerinde ise Avcılar Belediyesi ve Şişli Rotary Kulübü iş birliğiyle düzenlenecek ‘engelsiz kamp’ ile engelli vatandaşlar doğayla buluşturulacak. Avcılar Belediyesi ev sahipliğinde Gümüşpala Kamp alanında 17 Mayıs Cuma günü başlayacak olan kamp, 2 gün 1 gece sürerek 18 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.