Avcılar'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Avcılar'da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Çocuklar 23 Nisan Şenliği’nde Doyasıya Eğlendi

23 Nisan coşkusu Avcılar’da günler öncesinden başladı, Avcılar Belediyesi kentin dört bir yanını bayraklarla süsledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıl dönümü kutlama programının ilk adresi Avcılar Hükumet Konağı ve Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk törenleri oldu.

Dünyadaki ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Avcılar Belediyesi de çocukları unutmadı. Halide Edip Adıvar Parkı’nda düzenlenen çocuk şenliğine binlerce çocuk katıldı. Gün boyu düzenlenen etkinlik ve atölyelerde çocuklar bayramın tadını doyasıya çıkardı.

Kutlamaların bir diğer adresi ise Avcılar Marmara Caddesiydi. Atatürk Anıtı önünde ellerinde bayraklarla buluşan Avcılarlı vatandaşlar fener alayı düzenledi. Gün boyu süren etkinlikler Halide Edip Adıvar Parkı’nda düzenlenen büyük konserle devam etti. Ünlü şarkıcı Irmak Arıcı’nın sahne aldığı geceye katılan binlerce vatandaş unutulmaz bir gece yaşadı.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!”Gün boyu çocukların ve ailelerin bayram sevincine ortak olan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara yaptığı konuşmada; “Ben buradan baktığımda neler görüyorum biliyor musunuz? Kuvay-ı Milliye ruhunu iliklerinde hisseden, Türkiyemizin 2. Yüzyılında bu ruhu ilk günkü heyecanıyla taşıyan yürekler görüyorum. Tek kişilik egemenlikten halkın egemenliğine yapılan sonsuz ve erdemli yürüyüşün ayak izlerini görüyorum. Cumhuriyet değerlerine bağlı, geleceğin liderlerini, bilim insanlarını, sanatçılarını görüyorum. Ben buradan baktığımda gözler de umudu ve güveni görüyorum. Anadolu’nun ve balkanların her izini, her güzelliğini, bu mozağin Avcıları ne kadar değerli hale getirdiğini görüyorum. Bir çift mavi gözün ışında, Avcıları yaşamın merkezi olacağına inanan yüzler görüyorum.

Çocukları, bir ülkenin geleceği olarak gördüğü için bu önemli günü de çocuklara hediye eden Atamızın bizlere duyduğu bu güven ve sevgiye her zaman layık olacağımıza söz veriyoruz.

Kararlılığımızı, inancımızı bu ülkeye olan aşkımızın gücünü Türkiye’nin kurtuluşunda gösterilen birliktelik ruhundan alıyoruz. Farklılıklarımızın zenginlik olduğunu biliyoruz. Tıpkı 1. Meclisin ruhu gibi toplumun her kesimiyle birlikte, kardeşçe, birbirimizden beslenerek bir arada yaşayacağız. Bize bu umudu veren, bizi birleştiren, “Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” diyen, millet egemenliğine yürekten bağlı Baş Komutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklâl Mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Bu duygularla ve coşkuyla tekrar etmek isterim ki; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!” dedi.

 

3r8amjqmyhubkdpk5b6exwgn.jpg

ofmlrjbyhgua37twwsz8e0gf.jpg

rbvxlmeynnjk18ckbsImlgzs.jpg

z4v0tocglIyhskemfo6sh83f.jpg

hkuip6gh2byuxoezlctdb8pl.jpg

mugl2sixoygc3zpfrvrddI4n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.