Atatürk, ‘Geldikleri Gibi…’ isimli gösteriyle anıldı

Atatürk, ‘Geldikleri Gibi…’ isimli gösteriyle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümünde televizyon programcısı ve sunucu Mustafa Başgülşen’in “Geldikleri Gibi…” isimli tek kişil

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 83. yıl dönümünde televizyon programcısı ve sunucu Mustafa Başgülşen’in “Geldikleri Gibi…” isimli tek kişilik gösterisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. 

Ulu Önder’in en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu, küllerinden doğan bir milletin efsanevi öyküsünü anlatan iki perdelik gösteri, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sahnelendi. Gösteride, Atatürk’ün tarihe geçen 1. Dünya Savaşı yenilgisi sonrası İstanbul’u işgal eden İtilaf Devletleri donanması için söylediği “Geldikleri gibi giderler”  sözünden yola çıkılarak, Milli Mücadele sürecinde yaşananlar anlatıldı. Başgülşen’in Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile Cumhuriyet döneminin ilk yıllarına ait hatıraları paylaştığı gösterisinde duygu dolu anlar yaşandı.

6eluvcy8dwpgjfsflko9pxar.jpg

lvxkkpj0e3fierghcw4osxzy.jpg

aqzIpbsklwd3tmiqw6nf2tre.jpg

ht4ebdfqraryvIznypm5lzg7.jpg

lm2tnmd1fw7rxi8jqflsvIsw.jpg

g7sootarj3ksz4x98rceik12.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.