ATATÜRK 10 KASIM’DA KARTAL’DA ANILACAK

ATATÜRK 10 KASIM’DA KARTAL’DA ANILACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83’üncü yıldönümünde Kartal Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle anılacak.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 83’üncü yıldönümünde Kartal Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinliklerle anılacak.

Kartal’daki 10 Kasım Atatürk’ü Anma programı, sabah saatlerinde Kartal Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nda yapılacak resmi töreninin ardından, Kartal Belediyesi’nin düzenleyeceği belgesel ve söyleşi programları ile devam edecek.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikler kapsamında, "Selanik’te Başlayıp, Sonsuzluğa Giden Yol" belgeselinin gösterimi yapılacak.

Beş bölümlük milli gün belgeselleri serisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında izleyici ile buluşan “Cumhuriyet’e Giden Yol” adlı ilkinden sonra, serinin ikinci bölümünü oluşturan "Selanik’te Başlayıp, Sonsuzluğa Giden Yol” belgeseli, 10-11-13 Kasım 2021 tarihlerinde saat 20:00’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde, 12 Kasım 2021 tarihinde ise saat 20:00’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Ardından belgesel hakkında söyleşisi yapılacak.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ndeki bir diğer söyleşi programı ise 11 Kasım Perşembe günü saat 20:30’da yapılacak. Reformları ile birçok sanayi kuruluşunun, bankaların, tarımsal gücün oluşmasının altına imzasını atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizin ekonomi tarihine olan katkıları, eski Devlet Bakanı Önay Alpago’nun “Atatürk’ün Ekonomi Devrimi” başlıklı söyleşisinde ele alınacak.

Söyleşi serisinin 12 Kasım Cuma günkü programı ise saat 20:30’da Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Emekli Tümgeneral ve yazar Ahmet Yavuz, “Atatürk’ün Askeri Dehası” adlı söyleşisinde, Atatürk’ün yetiştiği ortamları, Milli Mücadele stratejisini, komutanlığını ve liderliği anlatacak.

13 Kasım Cumartesi günü saat 20:30’da Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç, “Atatürk’ün Dine Bakışı” konulu söyleşisi ile Cumhuriyet'in kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dine bakış açısını katılımcılar ile paylaşacak

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.