ATAŞEHİR'DE “E-ATIK GÜNÜ”NDE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

ATAŞEHİR'DE “E-ATIK GÜNÜ”NDE GERİ DÖNÜŞÜM FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

Ataşehir Belediyesi, 14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’nde hazırladığı farkındalık etkinliğiyle geri dönüşüme dikkat çekti.

Ataşehir Belediyesi, 14 Ekim Uluslararası E-Atık Günü’nde hazırladığı farkındalık etkinliğiyle geri dönüşüme dikkat çekti.

Bu yıl dördüncü kez kutlanan E-Atık günü ile küresel ölçekte farkındalığın artırılması; tüketicileri E-atık geri dönüşümüne teşvik ederek, döngüsel, sürdürülebilir ekonomi ve çevresel e-atık yönetim modellerin oluşturulması hedefleniyor.

Bu özel günde, Ataşehir Belediyesi, Fetih Mahalle Muhtarlığı ve Fetih Mahallesi Dayanışma Derneği de “Bizim Mahalle Projesi” kapsamında bir farkındalık etkinliğine imza attı. Fetih Mahallesi sakinleri evlerindeki bozulmuş ya da kullanılmaz durumda olan elektronik eşya, küçük ev aleti, kişisel bakım cihazı, lamba ve benzeri atıkları, Fetih Mahallesi Muhtarlığı’na teslim ettiler.

Ataşehir Belediyesi, bugüne dek 103 ton e-atık topladı. Etkinlikte ise 165 kg. e-atığı geri dönüşüme kazandırarak, elektrikli ve elektronik eşyaların çevreye verdiği zararının önüne geçilmesine katkı sağlandı.

Ayrıca bugün toplanan e-atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir, Ataşehir Belediyesi, CarrefourSA, Tohum Otizm Vakfı, AGİD ve Exitcom iş birliğiyle yürütülen “Otizmin Farkındayız Geri Dönüşümle Yanınızdayız” projesine bağışlanarak otizmli çocukların eğitimine destek sağlanacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.