Atalarımızın Adanmışlığını ve Fedakarlıklarını Unutmamalı, Unutturmamalıyız

Atalarımızın Adanmışlığını ve Fedakarlıklarını Unutmamalı, Unutturmamalıyız

BirinciDünya Savaşı’nın ardından ülkemizin dört bir yanı işgale uğramış, Adana’mız da buzulme maruz kalarak Fransızlarca yağmalanmak istenmiştir. Ancak yiğitAdanalılar 5 Ocak 1922’ye değin kahramanca mücadele etmiş ve düşmanı şehirdenkovmuştur.

TürkiyeCumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,"Bende bu vekayiin ilk hiss-i teşebbüsü bu memlekette, bugüzel Adana'da vücut bulmuştur" sözleriyle, işgale uğrayan vatanı kurtarmayaAdana’da karar verdiğini açıklamış, böylece biz Adanalıları sonsuza kadaronurlandırmıştır.

BirinciDünya Savaşı’nın ardından işgal edilen Adana’mız, Türk Bayrağının gökyüzündedalgalanmaya başladığı 5 Ocak 1922’de özgürlüğüne yeniden kavuşmuştur.

Topraklarıişgale uğramış bir imparatorlukta, yöneticilerin teslimiyet bayrağı çektiği vebunu millete kabul ettirmeye çalıştığı bir ortamda işgali sonlandırma ve modernbir ülke yaratma kararlılığından bir an bile vazgeçmeyen Mustafa Kemal Atatürk,Türk milleti ve silah arkadaşlarıyla birlikte verdiği Milli Mücadeleyikazanmış, vatanı düşman işgalinden kurtarmıştır.

Bugünelimizde güzel olan ne varsa, hepsini başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkolmak üzere, şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onların yaptıklarını vefedakarlıklarını unutmamalıyız ve gelecek nesillerin de unutmamasınısağlamalıyız.

Kurtuluşumuzun101. yıldönümünde; hemşehrilerimin 5 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı kutluyor, baştaMustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi vegazilerimizi özlem, minnet ve rahmetle anıyorum…

 

Zeydan Karalar

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı

hjxcdbn9yon6gohl5emam4sw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.