ATAKUM BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE "ÇANAKKALE ZAFERİ" HEDİYESİ

ATAKUM BELEDİYESİ'NDEN ÖĞRENCİLERE "ÇANAKKALE ZAFERİ" HEDİYESİ

Atakum Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümünde ortaokul öğrencilerine milli tarih bilinci aşılanması amacıyla ”Çanakkalle Cephesi Ölümsüz...

Atakum Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümünde ortaokul öğrencilerine milli tarih bilinci aşılanması amacıyla ”Çanakkalle Cephesi Ölümsüz Şehitler” kitabını hediye etti. Çanakkale Zaferi’nin cumhuriyetin ön sözü olduğunu söyleyen Başkan Deveci, “Öğrencilerimizin tarihimizi okumalarını ve geçmişimizi bu ülkenin hangi koşullarda, hangi şartlarda kurulduğunu bilmelerini istiyoruz” dedi.

Atakum Belediyesi ile Atakum Eğitim Kooperatifi (ATEK) iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. yıl dönümü nedeniyle Atakum genelindeki ortaokul kademesindeki öğrencilere, Çanakkale Zaferi’ni anlatmak için yazar İbrahim Ünsal’ın ”Çanakkalle Cephesi Ölümsüz Şehitler” isimli kitabı hediye edildi. 810 öğrenciye yanında “Çocuklar İçin Nutuk” eseriyle birlikte maske ve dezenfektan da ulaştırıldı. Öğretmenlere de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri Nutuk armağan edildi.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda öğrencilerle bir araya gelen kitabın yazarıİbrahim Ünsal’ı ve öğrencileri ziyaret eden Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, yazarın imzaladığı kitaplarıöğrencilere hediye etti.

“ÇOCUKLARIMIZIN TARİHİMİZİ BİLMESİNİİSTİYORUZ”

Çanakkale Zaferi olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti’nin olmayacağını belirten Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “O zaman ya biz olmayacaktık ya da başka türlü koşullarda yaşıyor olacaktık. Çanakkale Zaferi cumhuriyetin önsözüdür. Bugün Türk insanının, Anadolu insanının en özgür olduğu, en mutlu olduğu günlerden bir tanesidir. Bugünü hem gururla kutluyor hem de Çanakkale’yi ve bu yurdu bize emanet eden şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Bugün öğrencilerimize Atakum Belediyesi olarak Çanakkale Zaferi’ni anlatan yazdığı kitabı ve çocuklar için daha anlaşılır hale getirilmiş olan Atatürk’ün Nutuk’unu hediye ediyoruz. Okumaların ve tarihimizi, geçmişimizi bu ülkenin hangi koşullarda, hangi şartlarda kurulduğunu bilmelerini istiyoruz” dedi.

“MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR”

18 Mart ruhunun sürekli yaşanması adına çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İrfan Yetik, “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü. Bize atalarımızdan miras kalan şehit kanlarıyla sulanan vatanımızın değerini bir kez daha anlamamız gereken bir duygu. Geçmişten beri ülke topraklarımızda bütün ülkelerin emelleri vardı. Çanakkale’nin geçilmez olduğunu Çanakkale Zaferi’nde gösterdik. Yine hala bu mücadelemiz devam ediyor. Bu anlamlı günde Çanakkale konulu bir kitap dağıttıkları için Atakum Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ÇOCUKLARA İÇİN TARİHİÖYKÜLER

Emekli Edebiyat Öğretmeni, Yazar İbrahim Ünsal ise ortaokul kademesindeki öğrencilerin milli ve tarihi benlik bilinci kazanması adına kitaplar yazdığını ve bugüne kadar da iki seri halinde basılan 15 kitabınıöğrencilerle buluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu kitaplarda tarihimizdeki büyük kahramanların yaşam öyküleri ve yakın tarihimizdeki önemli olaylarıöyküledim. Çanakkale ile ilgili 2 kitabım var. Birincisinde hem bugün yıldönümünü kutladığımız 18 Mart Deniz Zaferi’nin hikayesi ve bu zaferde sembol bir isim haline gelmiş olan Seyit Onbaşı’nın yaşam hikayesi var. İkinci kitap da ‘Ölümsüz Şehitler Çanakkale Cephesi’ adını taşıyor. Gelibolu’daki zaferimizi konu ettim. Bugün buraya 18 Mart Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla çocuklarla kısa da olsa sohbet etmek ve Atakum Belediyesi’nin onlara hediye etmiş olduğu kitapları imzalamak için geldik. Bugün Atakum Belediyesi’nin çocuklara hediye ettiği kitaplardan birisi 11. baskısını yaptı. Milli tarih bilinci çok önemli. Kitaplarım vasıtasıyla çocuklarımızın, gençlerimizin az da olsa mili tarih bilinci gelişimine katkıda bulunabiliyorsam ne mutlu bana. Hem öğretmenlere hem de velilerimize önemli görevler düşüyor. Elbette hiç kitap okumayan çocuklarımız için okusun da hangi kitabı okursa okusun diyoruz ama bizim gerek velilerimize gerekse öğretmen arkadaşlara tavsiyemiz çocukları yararlı kitaplara yönlendirmeleri. Ben bir taraftan yazarken bir taraftan da katıldığım etkinliklerde çocukları yararlı kitaplara yönlendirmek için elimden geleni yapıyorum. Bu salgın döneminde, bu önemli günde böyle bir etkinlikle birlikte bana öğrencilerle bir araya gelme imkanı sağlayan Atakum Belediyesi ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye teşekkür ediyorum."

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.