ASKİ Çalışıyor, Adana’nın Sorunları Çözülüyor

ASKİ Çalışıyor, Adana’nın Sorunları Çözülüyor

Adana Suve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), kentin yaşanabilirliğini ve vatandaşın yaşamkalitesini yükseltmek için şehir merkezinde ve ilçelerde çalışmalarına hızkesmeden devam ediyor.

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tesis ettiği yönetim ve çalışma anlayışınauygun hareket eden ASKİ; su ulaşmayan ve altyapısı olmayan yer bırakmamak içinproje üretiyor, bu projelerde nüfus artış ve kentleşme hızını göz önündebulunduruyor. Yaklaşık 40-50 yıl sonraki veriler baz alınarak hazırlananprojelerle Adana’nın geleceği planlanıyor.

 

Kenthalkına sağlıklı, kaliteli ve kesintisiz içme suyu temin etmek için Adanagenelinde toplam 1867 kilometre uzunluğunda içme suyu hattı inşa edildi. Eskiasbest boruların değiştirilerek yerine daha dayanıklı ve sağlıklı yeni nesilborular döşenen bu çalışmalar sayesinde kayıp kaçak oluşmasının da önünegeçildi.

ALTYAPISORUNU YAŞAYAN MAHALLE KALMAYACAK

Adana BüyükşehirBelediye Başkanı Zeydan Karalar’ın göreve gelmesiyle birlikte büyük yatırımlarıhayata geçiren ASKİ, toplam 300 kilometre uzunluğunda kanalizasyon ve yağmursuyu hattının yapımını tamamladı. Bu projeler dahilinde hiç altyapısı olmayanyerlere yeni hatlar inşa edilirken diğer yandan da sorun yaşanan bölgeleremüdahale edildi.

Adana’dauzun yıllardır yaşanan ve günlük hayatı zorlaştıran su baskını sorunununçözülmesine öncelik veren ASKİ, ihtiyaç duyulan noktalarda yağmur suyu hatlarıinşa etti. Birleşik sistem çalışan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının daayrıştırılmasıyla birlikte şiddetli yağışlarda su baskınları oluşmasının önünegeçildi.

TASARRUF,HALKA HİZMETE DÖNÜŞÜYOR

Hayatageçirilen tüm projelerde kamu yararını gözeten ASKİ, kaynaklarını verimlikullanmaya da dikkat ediyor. Kiralama maliyeti yüksek olan 118 adet işmakinesini satın alma yöntemiyle kendi envanterine ekleyen ve kiralama bedeliüzerinden yapılan tasarruf sayesinde Adana için daha çok yatırım yapma olanağıbulan ASKİ, önümüzdeki süreçte Adana için yeni projeler üretmeye devam edecek. 

wktea8dpqvlxkgIs4bolty53.jpg

mmbcxejyegqlz6rw0lvdf4qb.jpg

txwmhmpofnid0dknlzapaczo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.