Âşık Veysel Esenyurt’ta Anıldı

Âşık Veysel Esenyurt’ta Anıldı

Esenyurt Belediyesi ile Esenyurt Sivaslılar Kültür Evi Derneği’ninbirlikte düzenlediği etkinlik ile âşıklık geleneğinin en büyük temsilcilerindenolan Halk Ozanı Âşık Veysel Şatıroğlu vefatının 50. yılında anıldı.

Âşık Veysel’in vefatının 50’nci yıldönümü UNESCO anma ve kutlama yıl dönümleri programına alınmıştı. Bukapsamda Esenyurt Belediyesi ile Esenyurt Sivaslılar Kültür Evi Derneği’ninortak düzenlediği program Esenyurt Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programda ÂşıkVeysel’in torunu Eğitimci-Araştırmacı Gündüz Şatıroğlu dedesini anlatırken,Türk halk müziği sanatçıları Sabahat Akkiraz ve Şahin Aydın, ünlü ozanıneserlerini seslendirdi. Programa Esenyurt Belediye Başkanı Kemal DenizBozkurt’un yanı sıra İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, EsenyurtSivaslılar Kültür Evi Derneği Başkanı Ünsal Akkaya, siyasi parti temsilcileri,meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TorunuGündüz Şatıroğlu Dedesini Anlattı

Açılış konuşmalarının ardından sahneye çıkan Âşık Veysel’in torunuGündüz Şatıroğlu, aile albümünde yer alan fotoğraflardan derlediği ve "KaranlıktanAydınlığa Dedem Âşık Veysel" isimli dijital gösterim eşliğinde dedesiVeysel'i anlattı. Şatıroğlu’nun ardından Türk halk müziği sanatçısı SabahatAkkiraz ve Şahin Aydın sahne aldı. Akkiraz ve Aydın sahnede; Âşık Veysel’in; “AnlatmamDerdimi Dertsiz İnsana, Ben Gidersem Sazım Sen Kal, Beni Hor Görme Kardeşim,Uzun İnce Bir Yoldayım” gibi gönüllere taht kurmuş türkülerini seslendirdi.

“Türkiye Coğrafyasının Her Bir Köşesinde AyrıDeğerimiz Var”

Âşık Veysel’inşiirlerinin yüzyıllarca dillerden düşmeyeceğini vurgulayan Başkan Bozkurtkonuşmasında; “Anadolu geleneğinin önemli temsilcisi olan ozanımızındüşüncelerinin yalnızca bu günlerde değil, yüzyıllarca yaşayacağına inanıyorum.‘Benim sadık yârim kara topraktır’ diye seslendiği bir dizesine bile onlarcakitap yazılır. ‘Güzelliğin on para etmez, bu bendeki aşk olmasa’ eserinisaatlerce düşünüp, konuşursunuz üzerine. Bu nedenle Veysel’i anmamız,hatırlamamız hem ona olan saygıdan hem de kültürümüze sahip çıkmamızdan dolayıçok önemli. Âşık Veysel’i bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi.

md4wjhajbhdu5kpbw3nsz0r6.jpg

5opqmk4uuy1wt2heisprhanx.jpg

sjumbuevftk4pzt8orix7vpk.jpg

iqyexshcmzv8bf7proIjbywg.jpg

danjmbbporwy5jcsqkw0ulfc.jpg

0aptsi12lgatwefdlcjekrjf.jpg

hohgzxjqm0dmIe639sy4iwsj.jpg

4zcv9vyo0zctbfqaerjhhnpp.jpg

qwygfiklanf6mjx7ued01jsm.jpg

2huvjcnry150fm9gljhp7ngd.jpg

xbzIpsskcaucko3h8wb7gvj4.jpg

j6cpmnlat2olcrbu5h9mxn8s.jpg

Iv9ehpdgktohkuxcnenq15vu.jpg

td97ouz6yafkgf0nuxy24rgz.jpg

cfd6mldtjbzbp4noaijxmpsy.jpg

g4qutn9rvwpfsaoyk56mjnx3.jpg

yjgpoIz7kfeerc6kzx32lgni.jpg

5w3vcpntmwmqsqkgjveiuItg.jpg

rs3gs6vz1guynbkvphlkzpdI.jpg

1o7kq0jhbfb4g6rpeyn2nmtl.jpg

gwo0sIdvkendtvfbxuq4qlza.jpg

tfgp8adbatllkevzcorznd7j.jpg

Ih26uvtmhrxkdptcoqlayx47.jpg

xakfye4jb6pnswh0cdxrg2qo.jpg

xmtoygyid0ccansz3h6mdul7.jpg

mdjeovI1fotzs7c3uygv6uhw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.