Aşık Veysel’e İthaf Edilen 2. Bağlama Günleri Başlıyor

Aşık Veysel’e İthaf Edilen 2. Bağlama Günleri Başlıyor

Basıntoplantısına Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire BaşkanıMahmut Göğebakan ile Altın Koza Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda BağlamaGünleri Koordinatörü Dr. Ali Dağıstanlı katıldı.

1-5 Eylültarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Bağlama Günleri, 2023’ün UNESCOtarafından Aşık Veysel Yılı ilan edilmesinden dolayı Aşık Veysel’in anısınaithaf edildi. Bağlamanın Anadolu ve Türk toplumu açısından çok önemli birenstrüman olmasının ötesinde, önemli bir aktarım aracı olduğunu söyleyen Dr.Ali Dağıstanlı, ‘’Bağlama Anadolu halkının parmak izi gibidir, dertlerini,sevinçlerini ve yaşamları ile ilgili her şeyi bağlama ile anlatmışlardır.Bağlamayı tanımak halkımızın düşünce ve inanç biçimini tanımak, tarihimizibilmektir’’ dedi.

BağlamaGünleri boyunca gündüzleri akademisyen ve sanatçıların katılacağı panellerdüzenlenip, akşamları ise konuşulan konularla ilgili konserler verilecek.

BağlamaGünleri’nin son günü gerçekleşecek olan Arif Sağ – Tolga Sağ konseri ise MerkezPark’ta sanatseverlerle buluşacak.

 BAĞLAMA GÜNLERİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 BAĞLAMA GÜNLERİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

qhgr2dgwybnjtl9zlmujpIfx.jpg

vouhflnp3wIaqcixrdd04vsp.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.