ARPAÇAYLI YURTTAŞTAN AKŞENER'E: "ŞU ELİ NASIRLI VATANDAŞIN HAKKINI MAHO AĞA'NIN ÇOCUKLARINA YEDİRMEYİN"

ARPAÇAYLI YURTTAŞTAN AKŞENER'E: "ŞU ELİ NASIRLI VATANDAŞIN HAKKINI MAHO AĞA'NIN ÇOCUKLARINA YEDİRMEYİN"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ardahan'ın Arpaçay ilçesinde esnafın ve yurttaşın sorunlarını dinledi. Üniversite mezunu çocuğunun iş bulamadığından...

Haber: EBRU KURT - Kamera: FATİH NAZIM EFE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ardahan'ın Arpaçay ilçesinde esnafın ve yurttaşın sorunlarını dinledi. Üniversite mezunu çocuğunun iş bulamadığından yakınan bir yurttaş, "Şu eli nasırlı vatandaşın hakkını Maho Ağa’nın çocuklarına yedirmeyin. Bunu istiyoruz, başka hiçbir şey istemiyoruz" dedi. Bankaya borcu olduğunu söyleyen bir esnaf ise "9 yıl önce 18 bin liraya sattığımız bir inek, bugün 10 bin liraya satılamıyor. Bankalarla geçiniyoruz. O da belli bir yere kadar. Ben traktörümü, hayvanlarımı hepsini bugün satılığa koymuşum" dedi.

Meral Akşener'in Ardahan'daki ikinci durağı Arpaçay ilçesi oldu. Akşener, Arpaçay’da esnafı ziyaret edip hal hatır sordu.

Bir esnaf, Akşener’e, "İşlerimiz pek iyi değil aslında. Köylü mağdur durumda. Köylünün işleri iyi olsa bizim de işlerimiz iyi olacaktır" dedi.

Hayvancılık yaptığını söyleyen bir yurttaş ise yem fiyatlarından dert yanarak, "Bir çuval yem 170 lira. Hayvanı satışa çıkardığımız zaman 10 bin lira. Hayvanlarımızı satmak zorundayız. Şu anda damızlık hayvanı kesimini yasakladılar. Ama saklayamıyoruz. Mecbur veterinerden rapor alıp bu sefer kestirmek zorunda kalıyoruz. 9 yıl önce 18 bin liraya sattığımız bir inek, bugün 10 bin liraya satılamıyor. Bankalarla geçiniyoruz. O da belli bir yere kadar. Ben traktörümü, hayvanlarımı hepsini bugün satılığa koymuşum. Bir bankanın borçlarını yatırmak için hepsini satılığa koymuşum" diye konuştu.  

Bir esnaf ise "Köylü olarak ilerleme şansımız yok. Nereye gitsek, resmi kurumlara, devlet bankalarına gitsek, her nereye gitsek önümüze mutlaka bir engel çıkıyor. Köylü olarak kalkınamıyoruz" dedi. Bir yurttaş da "Çok mağdur durumdayız. Kurak vurdu. Sonra da dolu vurdu. Bu AK Parti hükümeti bize sahip çıkmıyor. Buradan bildirdik ama tarım bakanı hiçbir cevap vermedi. Köylü çok perişan bir halde" diye dert yandı.

Bir yurttaş ise "Bu ülkede genel bir adalet yok. Eli nasırlı insan çocuğunu okutup üniversiteye geçtikten sonra hiçbir işe, makama gelemiyor. Şu eli nasırlı vatandaşın hakkını Maho Ağa’nın çocuklarına yedirmeyin. Bunu istiyoruz, başka hiçbir şey istemiyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.