Antalya’nın Gururu Başpehlivanlara Coşkulu Karşılama

Antalya’nın Gururu Başpehlivanlara Coşkulu Karşılama

 

 

Döşemealtı ilçesi girişinde güreş severler tarafından coşkuyla karşılanan Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü güreşçileri Kırkpınar Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, ikinci Mustafa Taş ve başaltından başpehlivanlığa yükselen Mustafa Doğan Özkaya, hocaları Ufuk Atalan ve güreş koordinatörü Hasan Aydın otobüs üzerinden Antalya halkını selamladı. Şampiyon başpehlivanlar, Antalyalıların alkışları eşliğinde konvoyla Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geldi. Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen karşılama törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Milletvekilleri Cavit Arı, Aydın Özer, CHP İl Başkanı Nuri Cengiz, İYİ Parti İl Başkanı Mehmet Başaran ile çok sayıda güreş sever katıldı. Törende, Kırkpınar’da üçüncülüğü elde eden Büyükşehir Belediyesi başpehlivanı İsmail Balaban da hazır bulundu.

Alnınızdan Öpüyorum

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Tarihi Kırkpınar’a Antalya’nın damgasını vuran kıymetli güreşçilerimizin alnından, kıymetli anne babalarının da ellerinden öpüyorum. Aşkımız Antalya diye yola çıktık. Doğup büyüdüğümüz bu topraklara hizmet etmenin mutluluğunu, onurunu ve gururunu yaşıyorum. Bu süreçte Antalya’mızda halka dönük, halkın yararına olan projeler ürettik. Bizleri bugüne kadar yalnız bırakmayan hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye'de Birinciyiz

28 yıldır ata sporu güreşlere destek verdiğini ifade eden Başkan Muhittin Böcek, Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü’nün 235 güreşçisiyle Türkiye’de birinci olduğunu kaydetti. Siyasetle sporu bugüne kadar hep ayırdığının altını çizen Başkan Böcek, “Dün olduğu gibi bugün de yarın da ata sporumuza destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

Manevi Evlatlarım

Konyaaltı Belediye Başkanlığı döneminde Osman Aynur’un bir kez, İsmail Balaban’ın da iki kez altın kemeri Antalya’ya getirdiğini hatırlatan Başkan Böcek, “Büyükşehir Belediye Başkanlığımda da 2019 yılında Ali Gürbüz, Büyükşehir’in güreşçisi olarak Kırkpınar’da başpehlivan olmuştu. Bugün de burada başpehlivan kardeşlerimiz başta Cengizhan Şimşek olmak üzere Mustafa Taş ve İsmail Balaban oğlumu öpüyorum. Onlar benim manevi evlatlarım. Bundan sonra aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Gurur Duyuyorum

Büyükşehir Belediyesi’nin Kırkpınar’da bir başpehlivan daha çıkardığını belirten Başkan Muhittin Böcek, “Güreşçimiz Mustafa Doğan Özkaya başaltından başpehlivanlığa yükseldi. Güreşçilerimizi dualarla göndermiş, onurla gururla altın kemeri Antalya’ya getirin demiştim. Bugünde bu onuru gururu sizlerle birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepsiyle ayrı ayrı gurur duyuyorum. Türkiye’ye örnek olmaya, Türkiye’de ata sporuna gençlerimizi davet etmeye, öncülük yapamaya, vatandaşlarımıza güreşi sevdirmeye devam edeceğiz” dedi.

Altın Hediye Etti

Törenin sonunda Başkan Böcek pehlivanlara altın hediye etti. Başkan Böcek, pehlivanlar ve protokol ile birlikte Kıkpınar kupasını kaldırarak halkı selamladı. Başkan Muhittin Böcek, daha sonra pehlivanları makamında ağırladı.

aObjwZnyhtLFSleKm6RW1vQC..jpeg

9Amq8lKPGhUSjgbLCBvzoME1..jpeg

awYx7qbLjIAn1D9heK6VEm30..jpeg

f3AydSNr51tIJO2n6elEbHcD..jpeg

a6w2iC3eGhtRoYfZQEpVJA5m..jpeg

tMjEuV0UBzNShXQdG9qwkfnP..jpeg

BugyK4XAvseWzDk2EqSP8xLM..jpeg

dRVvn9WcEteAOuN6I4oU8FXw..jpeg

tPjdnfBihvrC3JaWHxTp4eYk..jpeg

D6uad90g1oJR7NUWbErzZlIF..jpeg

ZWn35aMKtx4kADHpvbm1coE8..jpeg

XkpYA0xcfB9nDI86i2wbhRrG..jpeg

Rudbz6Mn02Laelj1vk3HYgZX..jpeg

G61pdYIgXFLeBO79Ran4D2VW..jpeg

VNgxzOmEpS5KY7Lo42ZvQ0B1..jpeg

FGQ8R9DimhNje27SVu3Tvp5P..jpeg

P3bZFhqj4ynXG5VUxatKWYQE..jpeg

IfhPKWN0kD8aL4mJABoSZGvT..jpeg

HPJKgXwOrhnmtq2IQ5RCU3LM..jpeg

wVkcuASPTDFxEdW3fJ2LzKCY..jpeg

rmJ1j9T8oMniCqv3YfR4HQKc..jpeg

FkrxR32jGhXZ5CmaKu7sbYDq..jpeg

NnAeCtiwJ4qSKkx8uDUEp5HI..jpeg

9xfRuYtMmN5KpgCkqJdD7Zs4..jpeg

6hRW4t9Vm5AQEvuHFUdCx2ls..jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.