ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YEŞİLÇAM YOLU TAMAMLANDI

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YEŞİLÇAM YOLU TAMAMLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu tamamlandı. Sarısu-Gökdere-Gedeller-Hacısekiler-Akdamlar-Gökçam ve Doyran'ı içine...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu tamamlandı. Sarısu-Gökdere-Gedeller-Hacısekiler-Akdamlar-Gökçam ve Doyran'ı içine alan farklı etaplardan oluşan yaklaşık 38 km uzunluğundaki doğa yürüyüş ve bisiklet rotası, doğaseverlerin kullanımına açıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı ilçesinde Yeşilçam efsanesi Cüneyt Arkın'ın 1969 yapımı Büyük Yemin ve Ala Geyik filmlerinin, Usta aktör Rüştü Asyalı’nın 1971 yapımı Keloğlan filminin ve yine Fatma Girik’in 1974 yapımı Kara Peçe filmlerinin çekildiği bölgelerde tabelalarla belirlenen rotalarda yürüyüş ve bisiklet yolu oluşturdu. Sarısu-Gökdere-Gedeller-Hacısekiler-Akdamlar-Gökçam ve Doyran'ı içine alan güzergahtaki kavşaklara konulan yönlendirme levhaları ve uluslararası standartlara uygun olarak yapılan kırmızı-beyaz yol işaretlemeleri sayesinde yürüyüşçüler ve bisikletçilerin yönlendirilmeleri sağlanacak.

HARİTALAR DİJİTAL ORTAMDA

Vatandaşların, rehber olmaksızın ve maddi bir bedel ödemeksizin gerek yürüyüş gerekse bisiklet ile doğa gezilerini yapabilmeleri için oluşturulan rotalarda, güzergâhın haritası, alandaki tabelalar üzerine yerleştirilen karekodları kullanılmak suretiyle vatandaşlara dijital ortamda ücretsiz olarak sunuluyor. Akıllı telefonlara indirilen harita sayesinde vatandaşlar, yapacakları yürüyüşü planlama ve gezi sırasında kontrol etme imkanı bulacak. Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, 2 etaplık bisiklet ve 4 etaplık yürüyüş yolundan oluşuyor. 

HER FİLME BİR ETAP

Yeşilçam Doğa Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nun etaplarının Yeşilçam filmlerinin çekildiği bölgelere göre oluşturulduğunu söyleyen Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanıİsmail Oskay, “Bu noktadan çıkarak etaplarımızı oluşturduk ve Yeşilçam ismini verdik. Doğaseverlerin güvenli bir şekilde kaybolmadan yapacakları yürüyüş ve bisiklet turları için her kavşağa yönlendirme tabelaları yerleştirdik. Ayrıca jandarma da rotalar üzerinde belirli periyotlarla devriye görevi yapacak” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.