ANTALYA BAROSU GENEL KURULU DÖRDÜNCÜ KEZ ERTELENDİ

ANTALYA BAROSU GENEL KURULU DÖRDÜNCÜ KEZ ERTELENDİ

Antalya Barosu’nun genel kurulu dördüncü kez ertelendi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Avukatlara, en temel haklarımızdan olan seçme ve seçilme haklarımızı bile kullandırmamak için...

Antalya Barosu’nun genel kurulu dördüncü kez ertelendi. Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, “Avukatlara, en temel haklarımızdan olan seçme ve seçilme haklarımızı bile kullandırmamak için hukuku katletmekten anlayışa karşı onurumuzla direneceğiz” dedi.

Antalya Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu, Antalya Barosu’nun genel kurulunu dördüncü kez erteledi. Antalya Baro Başkan Polat Balkan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Seçim Kurulu, 19-20 Haziran 2021 tarihlerinde, ilk toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamazsa 26-27 Haziran 2021 tarihinde yapılması kararlaştırdı, ancak bu kararından geri döndü. Balkan’ın açıklamasışöyle:

“Antalya Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu’nun 21 Mayıs 2021 tarih ve 2021/25 sayılı kararıyla başvurumuz kabul edilmişti. Aynı seçim kurulu, 14/06/2021 tarih ve 2021/28 sayılı kararıyla ‘Başkanlığımızın 21 Mayıs 2021 tarih ve 2021/25 sayılı kararının kaldırılmasına’ diyerek kararından dönmüş; bir başka ifadeyle kendi kararının arkasında duramamıştır.

“HUKUKU YOK SAYAN ANLAYIŞ”

1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun ‘Olağan toplantı’ başlıklı, emredici nitelikteki 82. maddesi gereği, genel kurulun son rakamıçift olan yıllarda olmak kaydıyla iki yılda bir Ekim ayının ilk haftası içinde toplanması zorunludur. Bu açık ve tartışmasız düzenlemeye karşın, bugüne kadar, ilgili kamu kurumları ve seçim kurullarının hukuka ve yasaya aykırı genelgeleri ve kararlarıyla ertelenen genel kurul ve organ seçimlerimiz dördüncü kez iptal edilmiştir.  Muratpaşa 1. İlçe Seçim Kurulu’nun son kararının hiçbir hukuki dayanağı ve değeri yoktur. Anayasayı, hukuku ve yasayı yok sayan bir anlayışı asla kabul etmeyeceğiz, meşru görmeyeceğiz. Buna karşı, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da her türlü demokratik ve hukuki mücadeleyi vereceğiz. 

“AVUKATLARIN SEÇME VE SEÇİLME HAKKI BİLE KULLANDIRILMIYOR”

Adaletin zerresini, hukukun kırıntısını aradığımız bugünlerde, hukuk devletinin ve insan haklarının savunucusu, yurttaşlarımızın adil yargılanma ve hak arama özgürlüklerinin temsilcisi ve güvencesi olan biz avukatlara, en temel haklarımızdan olan seçme ve seçilme haklarımızı bile kullandırmamak için hukuku katletmekten çekinmeyen, avukatları olağan şüpheli, potansiyel suçlu, yargının ötekisi olarak gören anlayışa karşı onurumuzla direneceğiz. Bizim alnımız açık, başımız dik. Anayasayı tanımayanların, hukuku yok sayanların suçlarına ortak olmayız.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.