Ankara'nın Dev Parkı Açılıyor

Ankara'nın Dev Parkı Açılıyor

Taşdelen, 9’uncu yılında 104’üncü parkı da açıyor

Ankara’nın en büyük parkı Bademlidere Cumhuriyet Parkı pazar günü Volkan Konak’ın vereceği muhteşem konser ile açılacak. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bademlidere Cumhuriyet Parkı’yla 9’uncu yılında 104’üncü parkı da Çankaya’da açmış olacak. Tüm Ankaralıları açılışa davet eden Taşdelen, “Bademlidere Cumhuriyet Parkı, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) olacak” diye konuştu.

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da, Başkent Ankara’nın en büyük parkı olacak Bademlidere Cumhuriyet Parkı pazar günü Volkan Konak’ın vereceği muhteşem konser ile açılacak.

“KALP KIRMADIK, REKOR KIRDIK”

“Kalp kırmadık, rekor kırdık” sözünden hareketle 9 yıldır Çankaya Belediyesi’ni başarıyla yöneten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Bademlidere Cumhuriyet Parkı’yla 9’uncu hizmet yılında Çankaya’daki 104’üncü parkı da Çankayalıların hizmetine surmuş olacak.

ANKARA’NIN İKİNCİ AOÇ OLACAK

500 dönümü orman, 250 dönümü rekreasyon alanı olarak tasarlanan parkla ilgili Taşdelen, tüm Ankaralılara açılışa davet etti. Taşdelen, “Bademlidere Cumhuriyet Parkı, Ankara’nın ikinci Atatürk Orman Çiftliği olacak” diye konuştu.

İKİ ÖDÜLLÜ PARK

Bademlidere Cumhuriyet Parkı projesi, 2021 yılında Uluslararası Yaşanabilir Topluluklar ödülünü, geçtiğimiz günlerde de Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması sonucu Şehir Planlaması kategorisinde ödül aldı.

22 BİN AĞAÇ, 360 BİN ÇALI

Çankaya Belediyesi tarafından yapılan Bademlidere Cumhuriyet Parkı’nın 500 dönümü orman, 250 dönümü rekreasyon alanı olarak tasarlandı. Toplam 750 dönüm üzerine kurulan parkta, Macera Parkı, Binicilik Tesisi, Meydan Çocuk Oyun Alanı, Piknik Alanı Çocuk Oyun Alanı, Meydan Kafe, Seyir Terasları, Mini Gölet, Piknik Alanları, Yağmur Hasadı Göleti, Basketbol ve çok amaçlı saha, bisiklet parkurları, toplam 625 araçlık 4 otopark bulunuyor. Mevcut badem ağaçları korunan parkta 22 bin ağaç ve 360 bin çalı da yer alıyor.

emy8kh4sp2tznrxtluka3Iow.jpg

rkcep6jnrsmd9klligavfvIh.jpg

lyqqnkbt80ar7hbprkujdjsw.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
yorumlar onaylanmamaktadır.